GİRNE’de Yer Gök GAÜ

Haberler

GAÜ'DEN

GİRNE’de Yer Gök GAÜ

Girne Amerikan Üniversitesi 26. Akademik yıl açılış törenleri düzenlenen kortej ile sona erdi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 26. akademik yıl açılış törenleri her yıl geleneksel olarak düzenlenen Girne kent korteji ile sona erdi.

Girne Belediyesi Ramadan Cemil Meydanından her sene geleneksel olarak başlayıp Atatürk büstüne çelenklerin konulması ile sona eren korteje Girne halkı ve turistler yoğun ilgi gösterdi.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, UNVA Kıbrıs Başkanı Ron French, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, Genel Sekreter Vekili Erhan Vechi yanında fakülte dekanları, GAÜ Okullar grubuna bağlı anaokullar, ilkokullar ve kolejler, üniversite spor ve öğrenci kulüpleri ile çok sayıda öğrencinin katıldığı kortej, havai fişek gösterileri, üniversite müzik gruplarından GAÜ Band konseri ve DJ Barış Gören’in performansı ile festival havasında geçti.

Atatürk Büstüne, Üniversite, Okullar Grubu, Kıbrıs Çocuk Vakfi çelenklerinin yetkililer tarafından konulması ile sona eren etkinlikte Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ve UNVA Kıbrıs Başkanı Ron French, Girne Amerikan Üniversitesi akademik ve idari kadrosu ve öğrenciler ile Girne halkına hitaben 26. akademik yıl açılışı ile ilgili birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından sahne alan üniversite müzik gruplarından GAÜ Band ve DJ Barış Gören korteje katılan GAÜ ailesi, Girne halkı ve 26. yıl Kortejini izleyen turistlere müzik ve eğlence ziyafeti sundular.
Prof. Dr. Yıldırım ÖNER : “GAÜ 26. Yılında da Dünya Yükseköğretimine Yön Vermeye Devam Edecek”

GAÜ’nün geride bıraktığı sürede ciddi bir büyüme ve gelişme kaydettiğini ifade eden Rektör Öner, Girne Amerikan Üniversitesi’nin 2010 yılından itibaren Karmi kampüsünün yanında ‘3 ada - tek’ üniversite sloganıyla, İngiltere Canterbury ve yakın süre sonra faaliyete geçecek Singapur kampüsleriyle eğitim vereceğini söyledi.

Kırgızistan, Kazaktistan, Hindistan , Çek Cumhuriyeti ve Srilanka’daki jenerik kampüsleriyle de faaliyetlerini sürdüren GAÜ’nün, Avrupa’nın ilk Amerikan üniversitesi, İngiltere’de ilk Türk üniversitesi olduğunu belirten Prof. Yıldırım Öner, üniversitede, 68 ülkeden öğrenciye, 26 ülkeden seçkin öğretim üyeleriyle dünya standartlarında eğitim verildiğini vurguladı.

26. akademik yılında da dünya eğitimine yöne vermeye ve geleceği şekillendirecek insanlar yetiştirmeye devam edeceklerini belirten GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, yeni akademik yılda tüm öğrencilere, akademik ve idari personele başarılar diledi.
Ron FRENCH : “Yeni Akademik Yılda da GAÜ Başarılı Atılımlarını Sürdürecek.”

UNVA Kıbrıs Başkanı Ron French ise yaptığı konuşmada GAÜ2nün bir sonraki 25 yıl için yeni döneme başladığının altını çizerek yeni akademik yılda da Girne Amerikan Üniversitesi’nin başarılı atılımlarını sürdüreceğini ve önemli projelere imza atacağını vurguladı.

2010-2011 akademik yılının tüm öğrenciler, idareci ve akademisyenler için başarılı geçmesini de dileyen French, GAÜ’nün geride bıraktığı 25 yılda yükseköğretim ve bilim adına önemli başarılara imza attığını sözlerine ekledi.