“Çağımızın Mesleği Koçluk” Konferansı GAÜ’de Gerçekleşiyor

Haberler

GAÜ'DEN

“Çağımızın Mesleği Koçluk” Konferansı GAÜ’de Gerçekleşiyor

Yaşam koçluğu bir meslek olarak benimsenip resmi olarak kabul görmesinden sonra bu mesleğe gösterilen ilgi her geçen gün artarak gelişiyor. Girne Amerikan Üniversitesi 30’uncu Akademik yılına yaklaşırken, Rana Kaplan Koçluk Merkezi Genel Direktörü Rana Kaplanı “Çağımızın Mesleği Koçluk” konulu konferans ile ağırlıyor.

GAÜ Millenium Senato Kongre Merkezinde 17 Mart 2014 Pazartesi günü saat 11:00’da gerçekleşecek konferansa konuşmacı olarak katılacak Rana Kaplan’nın, Koçluk nedir, koçluk neden çağımızın mesleği, koçluk süreci nasıl işler, kurumlar koçluğu neden tercih ediyorlar, koçluğun bireylere kazandırdıkları, koçluk nerelerde kullanılır, kendime koç olabilirmiyim, hedeflerim ve koçluk, yaşamsal başarı ve koçluk, potansiyellerim ve ben gibi konuları işleyeceği bildirildi.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, koçluk mesleğinin günümüzün meslekleri arasında ilk sıralarda yer aldığı belirtilerek, yaşamsal başarı ve profesyonel kariyer için koçluğun gerekli olduğu vurgulandı. Ayrıca koçluk mesleğinin, insanlara liderlik etmenin, onların gelişim ve değişim yolculuklarına yol arkadaşlığı etmenin en etkli araçlarını sunduğu ve koçluk becerilerinin, kişisel ve profesyonel hayatta kişinin kendini güçlendirmesini, liderlik etmesini ve zenginleştirmesini sağladığı ifade edildi.

Ayrıca, GAÜSEM bünyesinde “Profosyonel Koçluk” eğitimi kurs kayıtlarının başladığı bildirilirken, kurs hakkında detaylı bilgi ve GAÜSEM kursları hakkında detaylı bilginin www.gau.edu.tr ve www.gausem.org web adresinden veya 650 20 00 no’lu telefon üzerinden 1619’a ulaşarak alınabileceğinin de belirtildiği açıklamada programlara katılmak isteyenlerin her türlü bilgi içingausem@gau.edu.tr elektronik posta adresine başvurabilecekleri vurgulandı.

Ayrıca, 17 Mart 2014 Pazartesi günü saat 11:00’da GAÜ Millenium Senata Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan konferansa tüm halkın davetli olduğu belirtilen açıklamada, ayrıntılı bilgi ve detayların 0(3929 650 20 00 ‘dan 1165 dahili numarasında veya gaupr@gau.edu.tr adresinden öğrenilebileceği belirtildi.