GAÜ’de Psikoloji Günleri Kapsamında Gelişim Seminerleri Gerçekleşti

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de Psikoloji Günleri Kapsamında Gelişim Seminerleri Gerçekleşti

Girne Amerikan Üniversitesi Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık ve rehberlik (PDR) Blölümü öğrencileri tarafından, Psikoloji günleri kapsamında gelişim seminerleri gerçekleştirdi.

GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Kongre merkezinde gerçekleşen Psikoloji Gelişim seminerlerinin Açılış Konuşmasını GAÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Aysın Sinal gerçekleştirirken, Sinal konuşmasında, psikoloji ve PDR nin kelime anlamlarının birlikte çalışmadıkları sürece hiçbirşey ifade etmediğini belirterek, üniversiteler de de bu bölümlerin birlikte hareket ederek bu şekilde organizasyonlar gerçkleştirmesinin önemli olduğunu bildirdi. Konuşmasının devamında Sinal, psikoloji ve PDR mesleklerini örneklerle tanıtarak, bu iki mesleğin ayrılmaz bir bütün olduğunu ve birlikte çalışmasının daha verimli sonuçlar ortaya koyacağını vurguladı.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, GAÜ bünyesinde bu ve buna benzer konularda birçok organizasyonun düzenlendiğini, psikoloji günleri kapsamında öğrencilerin gerçekleştirdiği 3. Organizasyon olduğunu belirtti. Vehbi, organizasyon bünyesinde, psikoloji ve PDR bölümlerini ele alan değerli konuk hocaların konuşmalarının gerçekleştireceği bir organizasyon olacağını belirterek, öğrencilere bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmelerini tavsiye etti. Bu organizasyonlar ile öğrencilerin kendi gelişim süreçlerine katkı sağlamalarını isteyen Vehbi, geçmişte psikoloji ve rehberlik hizmetine farklı gözde bakıldığını belirterek, günümüzde bu mesleklere yoğun talep olduğunu ve herkesin bu yardımı gördüğünü vurguladı. Seminere katılan öğrencilere, iş hayatlarına atıldıkları zaman kendilerinin de bu desteği küçük yaştaki çocuklardan yetişkinlere kadar herkese vereceğini bildiren Vehbi, bu organizasyonu gerçekleştirilmesini öğrencilerin tek başına sağladığını ve kendilerini gönülden tebrik ettiğini söyledi.

Psikoloji günleri kapsamında gerçekleşen seminerlerde ilk olarak Koç Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kağıtcıbaşı “Kültür ve Aile Ortamında Çocuk ve Ergenin Pozitif Gelişimi” konulu sunumunu gerçekleştirirken, 2 gün süren seminerlerde sırasıyla, Psikoterapist Pelin AKSU, “Gelişim Dönemlerine Bütüncül Bakış”, Psikoterapist Mustafa ÖZAY,” EMDR”, Eliz Volkan,“Neuroscience'nin Psikolojide Yeri “, Prof. Dr. Ayşegül ATAMAN, “Kaynaştırma Eğitimi BEP Öncesi ve Sonrası”, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan KIRDÖK, “Sistemik Psikoterapi”, Dr. M. Hilmi EREN, Özel Gereksinimli Bireylerin Tanılanması ve Yönlendirilmesin de PDR’cilere ve Psikologlara Düşen Görevler” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Psikoloji günleri kapsamında gerçekleşen seminere katılan öğrencilere, seminer sonunda katılım belgesi verildi.