VAN TSO ile GAÜ Arasinda Işbirliği Protokolü

Haberler

GAÜ'DEN

VAN TSO ile GAÜ Arasinda Işbirliği Protokolü

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanlığı ve Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) arasındaki ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Van TSO binasında düzenlenen protokol imza törenine, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Abi, Faruk Biner ve GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi ile GAÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut katıldı.
Gerçekleşen işbiriliği protokolü kapsamında, Van TSO üyelerine, GAÜ tarafından indirim ve GAÜ kampüslerinin imkanlarından yararlanma fırsatı sunulurken, Van TSO’nun da, GAÜ ‘nün Van’daki eğitim faliyetlerine destek vereceği bildirildi.

Protokol imza töreninde konuşan Başkan Necdet Takva; Van TSO ve GAÜ için gerçekleşen protokol anlaşmasının hayırlı olmasını dileyerek, işbirliğinin her iki kuruma da faydalı olacağına inandığını belirtti. Takva, “İki büyük depremin yaşandığı ilimizde toparlanma süreci biraz uzun sürdü. Nüfusu 1 milyon 70 bin olan Van, coğrafyası ve yüz ölçümü bakımından önemli bir sırada yer alıyor. Medeniyetler şehri olan Van’ın güzelliklerinden faydalanmamız gerekiyor” dedi.

Başkan Takva eğitime verdiği öneme değinerek, “Van TSO yöneticileri olarak eğitime verdiğimiz önemi her fırsatta dillendiriyoruz. Eğitimli bir toplum başarıyı beraberinde getirir. Eğitim faaliyetlerini geliştirecek her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Van TSO ve Girne Amerikan Üniversitesi’nin gerçekleşen protokol anlaşması ile birlikte ilişkilerin güçleneceğine inandığını söyledi. Vehbi, GAÜ’nün 85 farklı ülkenden gelen 11 bin 5 yüz öğrenciyi bünyesinde barındırdığını ve 25 farklı ülkeden gelen öğretim üyelerinin eğitim verdiğini belirterek, GAÜ’nün tüm dünyada geçerliliği olan diploma ile öğrencilerini mezun ettiğini, birçok dünyaca tanınmış akreditasyon kurumu tarafından da denkliğinin bulunduğunu vurguladı. Vehbi, Türkiye’den de öğrenci talebinin her geçen gün arttığını belirterek, GAÜ’nün Türkiye, İngiltere, Amerika, Singapur ve Hong Kong ülkelerinde kampüsünün olduğunu ifade etti. Van TSO ile gerçekleşen İşbirliği Protokolünün hayırlı olmasını dileyen Vehbi, GAÜ Yönetim Kurulu adına Van TSO’yu GAÜ’ye ve kıbrıs Türk Ticaret Odasına davet etti.
Ardından protokol imza törenine geçildi.