GAÜ 26. Akademik Yıl Açılış Töreni Bugün

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 26. Akademik Yıl Açılış Töreni Bugün

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve diğer devlet yetkilileri ile protokol erkanının katılacağı GAÜ 26. akademik yılı açılış töreni bugün gerçekleşecek.

GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Başkan Yardımcıları Olgun Üstün, Asım Vehbi, Cemile Esenyel yanında Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ile akademik ve idari personelinin de katılacağı akademik yıl açılış törenine İstanbul Üniversitesi Rektörü ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Yunus Söylet de katılacak.

Başbakan İrsen Küçük ile Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun konuşma yapacağı açılış töreni GAÜ TV’den canlı yayınlanacak.

“Geleneksel Kortej Bu Akşam Girne Kent Merkezinde Gerçekleşecek”

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Girne kent korteji akademik açılış töreni sonunda saat 19.00’da gerçekleşecek.

Girne şehir merkezi ve antik liman güzergahı üzerinde her yıl düzenlenen GAÜ akademik yıl açılış korteji çeşitli etkinlikler ile karnaval havasında geçecek. Kortej sonunda İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenkler konulacak ve Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ile UNVA Kıbrıs başkanı Ron French tarafından birer konuşma yapılacak.

Atatürk büstüne çelenklerin konması ve konuşmaların ardından açılış programı GAÜ öğrencileri ile akademik ve idari personeli, Girne halkı ve turistler için sahneye çıkacak DJ Barış Gören’in performansı ile sona erecek.

“GAÜ’lüler Barış Gören İle Coştu”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2010-2011 akademik yıl açılışı törenini gerçekleştirmeden önce ailesine yeni katılan öğrencileri için GAÜ Turizm Otelcilik ve Uygulama Merkezi Camelot Beach Club’da “Hoşgeldin” partisi düzenledi.

Camelot Beach Club’da gerçekleşen partiye GAÜ ailesine katılan öğrenciler yoğun ilgi gösterirken Dj Barış Gören’in sergilediği muhteşem performans ile öğrenciler doyasıya eğlendi. 2010-2011 akademik yıl öncesi öğrenciler kendileri için düzenlenen partide eğlencenin yanısıra birbirlerini tanıma fırsatı da buldu. 60’ın üzerinde farklı ülkeden öğrenci potansiyeline sahip olan Girrne Amerikan Üniversitesi öğrencileri için düzenlediği partide de farklı ülkelerden farklı öğrenciler biraraya geldi.

“Karmi Kampüs’te Oryantasyon Oturumları Devam Ediyor”

2010-2011 akademik yılı açılış töreni öncesi ise Karmi Kampüs’te oryantasyon oturumları devam ediyor. Karmi Kampüs ve dünyaya yayılan diğer kampüsler, fakülteler, “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile öğrencilere sunulan küresel eğitim fırsatları yanında KKTC’nin de tanıtıldığı oryantasyon oturumları hafta boyunca devem edecek.