Arabahmet Kültür Evi için İmzalar Atıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Arabahmet Kültür Evi için İmzalar Atıldı

Arabahmet Kültür Evi ihale sözleşmesi Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi Ltd ve Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) arasında imzalandı.

İmza töreninde LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, LTB Meclis Üyesi Onur Olguner, LTB Projeler Amiri Ali Güralp, Arabahmet Geliştirme Şirketi Üyesi ve direktörleri Zihni Türksel ve Erdal Yücelt hazır bulundu.
Sözleşmeye göre GAÜ beş yıl boyunca bölgenin canlanmasına katkı amacıyla LTB ile işbirliği içerisinde Arabahmet Kültür Evi’nde kültürel,sanatsal, sosyal ve eğitsel çalışmalar gerçekleştirecek.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu

Fellahoğlu, LTB ve Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi olarak doğru bir iş yapmanın bilinci ve inancıyla bu sözleşmeye imza koyduklarını belirtti. Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi’nin, önceki yönetim tarafından amacı dışında kullanıldığına vurgu yapan Fellahoğlu göreve geldikten sonra konuyu ele aldığını ve şirketin yeniden kuruluş amaçları doğrultusunda faaliyete geçirildiğini kaydetti. Fellahoğlu tüm bu adımları hem şirketin kuruluş amaçları doğrultusunda kullanılmasını sağlamak hemde bölgeyi canladırmak adına attıklarını vurguladı. Bu kapsamda uzun yıllardır ihmal edilen Surlariçi Bölgesi’ne de sahip çıkmak isediklerine değinen Fellahoğlu bölgenin köklü tarihi ve kültürel zenginliği ile büyük bir turizm potansiyeli olduğuna değindi. Fellahoğlu, GAÜ’ ile atılan bu adımın Surlariçi bölgesine sahip çıkma adımı olduğunu ve Surlariçi’ne sahip çıkılması gerektiğinin mesajı olduğunu, herkesin bu adımdan etkilenerek mesajı doğru algılamaları temenisinde bulundu. GAÜ’nün bölgeye sahip çıkacağına inanç belirten Fellahoğlu bu düşünceyle sözleşmeye imza koyduğunu ve özelde Arabahmet Bölgesi’ne genelde Surlariçi Bölgesine canlılık getireceği düşüncesi ile adım atıldığını yineledi. Fellahoğlu, ayrıca “Amatör tiyatroların endişelerini anlıyorum. Ancak endişeleri yersiz çünkü GAÜ herşeyden önce bir eğitim kurumu herhangi bir işletme gibi değerlendirilmemeli. GAÜ ile ortak paydalarımız var ve zamanla endişeye gerek olmadığını göreceğiz” dedi.
Fellahoğlu ayrıca imza töreninde Arabahmet Kültür Evi’nin, Kıbrıs’ın ilk arekoloji müzesi olma özelliğini taşıyan binanın kullanımı konusunda yapılan girişimlerden olumlu yanıt alındığı müjdesini verdi. Fellaoğlu, mevcut binanın yanısıra cevresinde bulunan binalarında LTB’nin kullanımına verileceği teyitini aldıklarını ve hızla gerekli olan prosedürü başladıkllarını belirtti.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar

Serhat Akpınar konuşmasında Arabahmet Kültür Evi için yapılanların bir sorumluluk paylaşımı olduğunu ve bu sorumluluk paylaşımı çerçevesınde GAÜ’nin herzaman“Geleceği yaratan geçmiş” sloganıyla hareket ettiğini belirtti. Bugüne kadar attıkları adımları kültür mirasının korunmasına ve en iyi noktalara taşınması yönünde attıklarını söyleyen Akpınar, bunun güç birliği yapılarak mümkün olacağına dikkat çekti. Akpınar bu projenin sadece bir sosyal sorumluluk projesi olmadığını Arabahmet Kültür Evi’nin Surlariçi’ne bambaşka bir yaşam bambaşka bir şekillenme getirereceğini kaydetti. Geçmişten gelen kültürel değerleri kendi içsel katsayısıyla daha ileriye taşımayı hedeflediklerini ifade eden Akpınar bu kapsamda Lefkoşa’yı kültür başkenti yapmak adına bu adımı attıklarını belirtti. Akpınar, Arabahmet Kültür Evi’nin kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacağını ve amatör tiyatrolar ile sivil toplum örgütlerinin bu merkezi rahatlıkla kullanabileceğinin altını çizdi. Akpınar ayrıca endişelerin yersiz olduğunu ve kültür evinin herkese açık olacağını da sözlerine ekledi.