GAÜSEM’den Yat Kaptanlığı Kursu

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜSEM’den Yat Kaptanlığı Kursu

“Türk Denizcilik Müsteşarlığı Onaylı Uluslararası Yat Kaptanlığı Ehliyeti Verilecek”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde 30’uncu akademik yılını kutlamaya hazırlanırken, Denizcilik Bilimleri Yüksekokulu ile Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) işbirliği ile Amatör Yat Kaptanlığı ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü kursları yeni dönem kayıtları başladı.

GAÜ Denizcilik Bilimleri Yüksekokulu ile GAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) işbirliği ile amatör yat kaptanlığı ve kısa mesafe telsiz operatörlüğü kurslarının ilk mezunlarının verdiğinin hatırlatıldığı açıklamada eğitim ve kursların GAÜ öğretim görevlilerinden Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu Müdürü Kaptan Efdal Safel tarafından verildiği ifade edildi.

“Türk Denizcilik Müsteşarlığı Onaylı Uluslararası Yat Kaptanlığı Ehliyeti Verilecek”

Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu Müdürü Kaptan Efdal Safel GAÜ TV’ye yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Denizcilik Müsteşarlığı onaylı kurslar ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Kurslar toplam 10 haftalık periodu kapsamakta. Her kurs en fazla 25 kişilik gruplar halinde yapılıyor.Bunun sebebi bu uygulamalı bir kurs olduğu için kursiyerlerimizle birebir ilişki kurmak zorundayız. Bundan dolayı fazla kalabalık sınıfları tercih etmiyoruz. Kurslarımız 10 hafta periyodu kapsamakta. Mezun olacak olan kursiyerlerimiz Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlı Denizcilik Müsteşarlığından onaylı Uluslararası geçerliliğe sahip olan Yat Kaptanlığı ehliyeti alacaklardır. Bu kursa GAÜ öğrencileri ve dışarıdan katılmak isteyen denizci olma arzusuyla başvuran herkes katılabilir. 14 yasını tamamlamış ve gerekli sağlık koşullarına uymakta olan kişiler kayıt yaptırma hakkına sahip olabileceklerdir.”
Deniz tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği Amatör Yat Kaptanlığı ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü kursları ile ilgili detaylı bilginin GAÜ Denizcilik Bilimleri Yüksekokulu ve GAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) nden alınabileceğinin de belirtildiği açıklamada daha fazla bilgiye www.gau.edu.tr veya 650 20 00 no’lu telefondan da ulaşılabileceği vurgulandı.