GAÜ’den Yeşilırmak için Büyük Destek

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Yeşilırmak için Büyük Destek

“10 BİN ÖĞRENCİ 10 BİN FİDAN” İÇİN AĞAÇ DİKİM ORGANİZASYONLARI DEVAM EDİYOR

Girne Amerikan Üniversitesi geçtiğimiz yıl Yeşilırmak’ta gerçekleşen orman yangını sonrası GAÜ Senatosu’nun “10 Bin Öğrenci 10 Bin Fidan Hepimiz Bir Ormanız” sloganı ile almış olduğu seferberlik kararı sonrasında ağaç dikim etkinliklerine devam ediyor.

GAÜ Yöneticiler Kurulu, Yeşilırmak felaketi ile ilgili seferberlik kararını almasının ardından GAÜ Senatosu 2013-2014 akademik yılını “Çevre ve Doğa Yılı” ilan etmesi ile birlikte gerçekleştirilen dikim etkinliği, ülkeyi yasa boğan Yeşilırmak yangın felaketi sonrası bölgenin doğal dokusunun yeniden eski haline getirilmesini amaçladığı belirtililerek, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında 2 bin fidan dikildi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, 39. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İbrahim Yılmaz, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve GAÜ Çevre Doğa Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi ile sponsor firmaların yetkililerinin katıldığı, GAÜ öğrencileri, akademik ve idari kadrosunun ve askeri personelin katılımı ile düzenlenen ağaç dikim etkinliğinde 2000 ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikim etkinliği, Girne Amerikan Üniversitesi’nin ana sponsorluğunda,
The Cacao, T&T Havalimanı İşletmeciliği, Creditwest Bank, Envirotek Cyprus, Envirotek Türkiye, Güven Sigorta’nın katkılarıyla gerçekleşirken, Söz konusu 7 kuruluş’un bölgeye 20 bin fidanın dikimi ve üç yıllık bakımını kapsayan projeye finanse ettiği belirtildi. Projede ağaç dikiminin yanında yıllık çapa bakımı ile kuruyan fidanların yerine yenilerinin dikimi de bulunuyor.
Ayrıca, dikilecek 20 bin fidanın, 2013’te yaşanan Yeşilırmak yangınında zarar gören 200 hektar üzerinde orman arazisinin yeniden ağaçlandırma projesinin bir bölümünü oluşturduğu, bu proje ile birlikte bölgeye Şubat ayı sonuna kadar 140 bin fidan dikileceği belirtildi.
Konuyla iligli GAÜ TV mikrofonlarına konuşan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Girne Amerikan Üniversitesi’nin herzaman olduğu gibi bu ağaç dikim organizasyonunda da kendilerini yalnız bırakmadığını ve sonuna kadar desteklediğini belirtti. Bakırcı, GAÜ’nün 2013 – 2014 Akademik yılını Çevre ve Doğa yılı ilan ettiğini belirterek, bu davranışın örnek bir davranış olduğunu ifade ederek, çevre kirliliğinden yeşillendirme çalışmalarına kadar her konuda topluma örnek davranışlar sergilediğini vurguladı. GAÜ’nün topluma örnek davranışından dolayı kutlayan Bakırcı, toplum kuruluşlarının bu konuda destek vermesiyle çevre sorunlarını daha çabuk çözeceklerini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve GAÜ Çevre Doğa Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ ailesi adına Bakan Hamit Bakırcı’ya teşekkürlerini ileterek, bakanlık önderliğinde çok önemli bir soysal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini belirtti. Vehbi, bu çalışmaların sembolik ve farkındalık yaratan etkinlikler olduğunu ifade ederek, bu sayede topluma örnek olmayı amaçladıklarını söyledi. GAÜ olarak çevre ve doğa olgusunun kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Vehbi, geçtiğimiz yıl meydana gelen üzücü orman yangınının ardından GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın önderliğinde GAÜ Senatosu olarak bu akademik yılı Çevre ve Doğa yılı ilan ettiklerini söyledi. Burada hedefin birçok projeye imza atmakla beraber aslında ada da çevreye ve doğaya olan bilinci geliştirmek olduğunu belirten Vehbi, organizasyon bünyesinde adanın her bölgesinden kuruluşların Yeşilırmak için biraraya geldiğini vurguladı. Ayrıca Vehbi, fidanların tüm herkesin geleceği olduğu mesajını vererek, bu konuda katkısı olan Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu’na ve Çevre ve doğal kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı’ya teşekkürlerini sundu.