GAÜ 26. Akademik Yili Yarin -12.10.2010- Düzenlenecek Törenle Başliyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 26. Akademik Yili Yarin -12.10.2010- Düzenlenecek Törenle Başliyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretim’de 26. akademik yılına 12 Ekim Salı günü düzenlenecek büyük bir tören ile açmaya hazırlanıyor. Yükseköğretimde 25 yılını dolduran GAÜ, 2010-2011 akademik yıl açılış törenine KKTC Başbakanı İrsen Küçük yanısıra bakanlar ve devlet yetkilileri de katılacak.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de saat 10.30’da başlayacak 26. yıl akademik açılış töreninde sırasıyle Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, İstanbul Üniversitesi Rektörü ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Yunus Söylet ile KKTC Başbakanı İrsen Küçük birer konuşma yapacak.

GAÜ Dans Akademisi’nin dansları ile renk katacağı 2010-2011 akademik açılış töreninin gündüz programı düzenlenecek resepsiyon ile sona erecek. GAÜ 26. akademik açılış töreni GAÜ TV’den canlı yayınlanacak.

“Geleneksel Kortej Yarın Akşam Girne Kent Merkezinde Gerçekleşecek”

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Girne kent korteji akademik açılış töreni sonunda saat 19.00’da gerçekleşecek.

Girne şehir merkezi ve antik liman güzergahı üzerinde her yıl düzenlenen GAÜ akademik yıl açılış korteji çeşitli etkinlikler ile karnaval havasında geçecek. Kortej sonunda İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenkler konulacak ve Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ile UNVA Kıbrıs başkanı Ron French tarafından birer konuşma yapılacak.

Atatürk büstüne çelenklerin konması ve konuşmaların ardından açılış programı GAÜ öğrencileri ile akademik ve idari personeli, Girne halkı ve turistler için sahneye çıkacak DJ Barış Gören’in performansı ile sona erecek.