GAÜ, “Arabahmet Kültürevi Projesi GAÜ Bünyesinde Restore Edilip Kıbrıs Türk Halkının Hizmetine ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ, “Arabahmet Kültürevi Projesi GAÜ Bünyesinde Restore Edilip Kıbrıs Türk Halkının Hizmetine ...

Girne Amerikan Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırlarını aşmış, dünya üniversiteleri ile her alanda yarışabilen ve önemli başarılara imza atan bir kurumdur.

KKTC’ye ve Kıbrıs Türk halkına her türlü hizmeti veren GAÜ’nün hizmetleri, ülke sınırlarını aşarak Singapur, İngiltere, ABD ve en son olarak da Hong Kong’a kadar götürülmüş, bu hizmet ağına her geçen gün yeni ülkeler eklenmiş, buna bağlı olarak hizmet kalitesinin sürekli artırılması hedefi ve anlayışından asla taviz verilmemiştir.

Bu hizmet anlayışı sonucu da GAÜ, bir dünya markası haline gelmekle yetinmemiş, kendi ülkesine ve insanına hizmet etme misyonunu da her geçen gün artırmıştır.
Bu anlayış ile bir süre önce Arabahmet Kültür Evi’nin GAÜ bünyesinde restore edilip, Kıbrıs Türk halkının hizmetine sunma çalışmaları başlamıştır.

Geçtiğimiz günlerde bir sivil toplum örgütü ile siyasi bir partinin, LTB önünde gerçekleştirdikleri eylemde ve yapmış oldukları basın açıklamasında, Arabahmet Kültür Merkezi’nin GAÜ’den geri alınması talebini basın aracılığı ile öğrenen GAÜ ailesi, bu talebe bir anlam verememiştir.
Unutulmamalıdır ki GAÜ’nün her icraatında, Kıbrıs Türk halkının menfaatleri gözetilmekte, gerçekleştirilen tüm hizmetlerimiz dünya ülkelerinde en üst seviyelere ulaştırılmıştır. Dünya ülkelerinde başarıya ulaşan ve takdirle anılan hizmetleri, aynı prensibe bağlı olarak kendi ülkesi ve halkına da sunma misyonu bulunan GAÜ, sunduğu tüm hizmetlerde kurumsal kimliğine uygun olarak her türlü gayreti göstermektedir.

Kurumumuzun hiçbir siyasi çekişmenin içine çekilmesini etik bulmadığımız gibi, bu tür polemiklere de girmeyeceğini duyurmakta fayda görmekteyiz. Ayrıca GAÜ’nün bölge dışından bir üniversite olması yönündeki söylemi de gayet manidar bulduğumuzun da altını çizmek istiyoruz.
GAÜ ailesi kaliteyi yakalamış, hizmeti kendisine hedef belirlemiş, ülkesini ve halkını her zaman ön planda tutmuş, hiç bir siyasi çekişmenin tarafı olmamıştır.

Kültür ve sanata önem veren ve bu alanda halkımıza destek olma ilkesinden asla vazgeçmeyen GAÜ, bu kararlı tutumunu sürdürmeye devam edecek, ülkesi ve halkı için faaliyetlerini sürdürme ilkesinden asla taviz vermeyecektir.

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ SENATOSU