GAÜ ve Dış Basın Birliği Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ve Dış Basın Birliği Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Girne Amerikan Üniversitesi ile Dış Basın Birliği arasındaki ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Rektörlük Başkanlık Ofisi’nde düzenlenen protokol imza törenine, Dış Basın Birliği Başkanı Arslan Mengüç, Yönetim Kurulu Üyesi ve Örgütlenme Sekreteri Ömer Bilge ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Mali Sekreteri Taner Gönül katılırken, GAÜ adına GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi ve GAÜ Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Remziye Terkan katıldı.

Dış Basın Birliği Başkanı Arslan Mengüç yaptığı açıklamasında, yurt dışında ki eğitim yıllarında yaşadığı zorluklardan bahsederken, GAÜ’nün sağlamış olduğu bu imkan sayesinde, Dış Basın Birliği’nin genç üyelerinin daha rahat eğitim alabileceklerini belirtti. Ayrıca bu burs sağlanan üyelerin ülke için daha başarılı bireyler olmasını umduğunu ifade eden Mengüç, Girne Amerikan Üniversitesi’ne sağlamış olduğu bu imkan için teşekkürlerini iletti.

Dış Basın Birliği Yönetim Kurulu Üyes, Örgütlenme Sekreteri ve Hürriyet Gazetesi Kıbrıs temsilcisi Ömer Bilge yaptığı açıklada, GAÜ’nün Ada genelinde ilk üniversite olduğunu belirterek, yurtdışı kampüslerinin açılışında bizzat yer aldığını ifade etti. GAÜ’nün 3 kıtada faliyet gösteren kampüslerinin bulunduğunu, artık 5 kıtaya yayılması gereken bir üniversite olduğunu vurgulayan Bilge, GAÜ’nün Kıbrısa sığmayan bir dünya üniversitesi olduğunu vurguladı. Bilge, GAÜ’nün sağlağı bu imkanı ayrıcalık olarak gördüğünü belirterek, Dış Basın Birliği bünyesindeki gazetecilerin bu ayrıcalıklı imkanı mutlaka değerlendirmesi gerektiğini söyleyrek, Girne Amerikan Üniversitesi’ne sağlamış olduğu imkan için Dış Basın Birliği adına teşekkürlerini sundu.
Dış Basın Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Mali Sekreteri Taner Gönül, GAÜ ile Dış Basın Birliğinin geçmişte de birer partner olduğunu, bunun daha önce kağıt üzerine dökülmediğini belirtti. Eğitim ve medyanın bir bütünün parçaları olduğunu ifade eden Gönül, bu birlikteliğin kağıda dökülmesinin ilişkileri daha da güçlendireceğine inandığını belirterek, Dış Basın Birliği adına Girne Amerikan Üniversitesi’ne teşekkürlerini sundu.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi ise konuşmasında, Dış Basın Birliği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine protokol anlaşmasına imza attıkları için teşekkürlerini sunarak, Dış Basın Birliği üyelerini artık kendi içlerinden bireyler olarak gördüklerini, uzun yıllardır Dışa Basın Birliği ile işbirliklerinin olduğunu, imzalanan protokol anlaşması ile bunun resmileştiğini belirtti. Vehbi, yıllardır Dış Basın Birliği üyelerinin ve birliğin vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunarak, GAÜ olarak herzaman basının yanında olduklarını vurguladı. Vehbi, verilecek olan bursların en iyi şekilde değerlendirileceğine ve GAÜ İletişim Fakültesi öğrencilerininde Dış Basın Birliği bünyesinde yapacakları stajlar ile birlikteliklerinin daha da güçleneceğine inandığını ifade etti.