GAÜ Senatosu’ndan Bet Ofislerin Kapatilmasi Kararina Destek

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Senatosu’ndan Bet Ofislerin Kapatilmasi Kararina Destek

Girne Amerikan Üniversitesi Senatosu, geçtiğimiz günlerde Doğu Akdeniz Üniversitesi Senatosu’nun almış olduğu “Bet ofislerinin kapatılması” kararını destekleyen karar aldı.

Konuyla ilgli açıklamada bulunan GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, DAÜ Senatosu’nun kararının kesinlikle yerinde bir karar olduğunu ve sonuna kadar kararlarını desteklediklerini belirtti. GAÜ Senatosu olarak da toplumun kanayan yarası olan Bet ofislerinin kapatılması yönünde karar alındığını belirten Öner, benzer işletmelerin ülke imajını olumsuz yönde etkilediğini vurguladı. Özellikle öğrencilerin ekonomik ve sosyo kültürel açıdan olumsuz yönde etkilendiğini belirten Öner, bet ofisleri ile ilgili düzenlemenin bir an önce yapılması gerektiğini vurguladı.

Öner, “KKTC Ekonomisi’nin En Büyük Kaynağı Üniversiteler”

Öner, KKTC Ekonomisi’nin en büyük kaynağının öğrenciler olduğunu belirterek, özellikle dünya’nın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerin aynı zamanda ülkelerine döndükleri zaman birer kültür elçisi konumunda olduklarını söyledi. Bundan dolayı da bet ofisleri gibi işletmelerin kötü imaj yarattığını, bunun da ülke tanıtımını olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

Ayrıca Öner, DAÜ Senatosu’nun da belirttiği gibi bet ofislerinin eğitim adası imajına yakışmadığını belirterek, 100.000 öğrenci hedefine bu şekilde ulaşmanın çok zor olduğunu ve gerekli mercilerin bunu da göz önünde bulundurması gerektiğini vurguladı. GAÜ olarak da bet ofisleri’nin kapatılması konusunda takipde olacaklarını belirten Öner, KKTC’nin eğitim ve bilim adası olması yolunda GAÜ küresel bilim ailesinin çalışmalarının devam ettiğini belirtti.