Profesyonel Koçluk” Eğitimi ,Girne Amerikan Üniversitesi’nde Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Profesyonel Koçluk” Eğitimi ,Girne Amerikan Üniversitesi’nde Başlıyor

Yaşam koçluğu bir meslek olarak benimsenip resmi olarak kabul görmesinden sonra bu mesleğe gösterilen ilgi her geçen gün artarak gelişiyor. Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜ-SEM), yeni bir sertifika programı sunma noktasında ilk adımı attı.

GAÜ-SEM , Türkiyenin önde gelen koçluk merkezlerinden “Rana Kaplan Koçluk Merkezi” ile Yaşamsal başarı ve profesyonel kariyer yenileme fırsatı yaratarak “Profesyonel Koçluk” eğitimine hazırlanıyor.

Uzmanlar tarafından günümüzün mesleği olarak kabul edilen koçluk mesleği, insanlara liderlik etmenin,onların gelişim ve değişim yolculuklarına yol arkadaşlığı etmenin en etkili araçlarını sunmaktadır.

Koçluk becerileri,kişisel ve profesyonel hayatta kişinin kendini güçlendirmesini, liderlik etmesini ve zenginleştirmesini sağlamaktadır.

Koçluk, kişiyi arzu ve isteği doğrultusunda hedeflerine doğru organize ederken, onu olabileceğinin en iyi olması yönünde desteklemektedir.

“Rana Kaplan Koçluk Merkezi Genel Direktörü, Rana Kaplan ile bir araya gelen GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, profesyonel koçluk eğitiminin GAÜ-SEM bünyesinde verilmesi konusunda anlaşmaya vardılar.

Görüşme sonrası konuşan Olgun Üstün, “Yeni bir meslek, yeni bir gelecek olan Profesyonel koçluk eğitimini GAÜ’de sunacak olmamızdan ötürü mutluyuz. bu alanda KKTC’de ilk olmanın gururunu ayrıca yaşıyoruz” dedi.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada kurs kayıtlarının Mart 2014’te başlanması planlandığı bildirildi. Ayrıca “Profosyonel Koçluk” kursu hakkında detaylı bilgi ve GAÜSEM kursları hakkında detaylı bilginin www.gau.edu.tr ve www.gausem.org web adresinden veya 650 20 00 no’lu telefon üzerinden 1619’a ulaşarak alınabileceğinin de belirtildiği açıklamada programlara katılmak isteyenlerin her türlü bilgi içingausem@gau.edu.tr elektronik posta adresine başvurabilecekleri vurgulandı.