Fututre Amerikan Koleji Doğa Sevgisini Sergiledi

Haberler

GAÜ'DEN

Fututre Amerikan Koleji Doğa Sevgisini Sergiledi

Girne Amerikan Üniversitesi Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Lefkoşa Future Amerikan Koleji Ağaç ve Orman haftasını birçok etkinlikle kutladı.

Lefkoşa Future Amerikan Kolej’in de gerçekleşrilen etkinlikte, öğrenciler aileleri için hazırladıkları şiir ve oyunları Türkçe ve İngilizce olarak sundular. Okul korosu, orman konulu şarkılar söylerken, Future Amerikan Kreşi 4 yaş gurubu öğrencileri meyveleri tanıtıp, anaokulu öğrencileri ise meyve ağaçlarını konuşturdular. Eğlenerek öğrenme fırsatı yakalayan öğrencileri aileleri ayakta alkışladı.
GAÜ Yöneticiler Kurulunun, Yeşilırmak felaketi ile ilgili seferberlik kararını almasının ardından GAÜ Senatosu 2013-2014 akademik yılını “Çevre ve Doğa Yılı” ilan etmesi le birlikte Lefkoşa Future Amerikan Koleji ile gerçekleştirilen 2’nci dikim etkinliği ile, ağaçların bitkiden öte dünyanın akciğerleri olduğu vurgulandı. “Ormanın olduğu yerde oksijen, oksijenin olduğu yerde hayat vardır” sloganının vurgulandığı hafta, ormanın önemi ve doğada yaşayan canlıları korumanın yolları hafta içinde öğrencilere anlatıldı. Yangın anında aranacak telefonlar hakkında bilgi verilen öğrencilere, ağaçların dikilmesinde ve büyütürken dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı.

Future Amerikan Kolej bahçesinde gerçekleştirilen ağaç dikim şenliğ ile tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin birer ağacı oldu. Öğrenciler için belirlenen yerlere öğrenciler aileleriyle birlikte fidanların dikerken, öğretmenleri de kendi ağaçlarını dikti.