Değişen Koşullarla Halkla Ilişkiler Sektörünün Gelişimi ve Önemi GAÜ’de İrdelendi

Haberler

GAÜ'DEN

Değişen Koşullarla Halkla Ilişkiler Sektörünün Gelişimi ve Önemi GAÜ’de İrdelendi

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Remziye Terkan tarafından organize edilen “Değişen Koşullarla Halkla İlişkiler Sektörünün Gelişimi ve Önemi” semineri GAÜ Millenium Senato Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Ajans Press Kıbrıs temsilcisi, Halkla İlişkiler Uzmanı ve KKTC’nin ilk tam hizmet Halkla ilişkiler ajansı “PR Island Communication Service” kurucusu Faika Yalvaç’ın konuşmacı olarak katıldığı seminer, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, GAÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut, İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Neriman Saygılı, akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti. Açılış konuşmasını GAÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Remziye Terkan gerçekleştirdi. Terkan konuşmasında, gerçekleşmekte olan seminerin , GAÜ İletişim Fakültesi çatısı altında bulunan Basın Yayın, Radyo Televizyon ve Halkla İlişkiler öğrencilerinin alanlarına bakış açılarına ışık tutacağına inandığını belirterek, hangi sektör olursa olsun iletişimin başarının anahtarı olduğuna değindi. Faika Yalvaç’ın da alanında uzman birisi olduğunu belirten Terkan, öğrencilere Yalvaç’ın anlatacağı bilgilerin kendileri için çok önemli olduğunu ve gelecek yaşamlarında onlara çok büyük faydası olacağını vurguladı.

GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Neriman Saygılı gerçekleştirdiği konuşmasında, Halkla İlişkiler Bölümünün ham maddesinin insan olduğu ve insanla konuşamayan , insanla iletşim kuramayanların hiçbir şekilde başarıya ulaşamayacağını belirtti. Saygılı, kişilerin nekadar lider olursa olsun gerektiği gibi iletişim kurup sorunları çözemiyorsa, çalışma ortamından fayda alamayacağını belirterek, insanların bulundukları ortama göre analiz edilerek ve o insanları değişen teknolojiye ve çağa göre yöntem geliştirmenin gerektiğini vurguladı.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, iletişimin her alanda öneminin çok büyük olduğu, halkla ilişkilerin de aynı bağlamda sosyal ve sektörel anlamda büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Vehbi, günümüzde firmaların hizmet ve ürünlerinin ne kadar iyi olursa olsun, iyi bir iletişim ve halkla ilişkiler sistemi ve birimi kurulmadığı sürece sektörel bağlamda büyümenin çok zor olduğunu söyledi. İletişim Fakültesine bu organizasyonu gerçekleştirdikleri için teşekkür eden Vehbi, bu organizasyonun öğrencilerin gelecekteki iş hayatlarına kendilerini hazırlama noktasında çok önemli bir organizasyon olduğunu ve üniversite-iş dünyası ilişkisinin öğrenciler için önemini dile getirdi. Ayrıca Vehbi, GAÜ İletişim Fakültesi Stüdyolarının yenilenme projesinin tamamlandığını ve kısa zamanda hizmete gireceğinin müjdesini vererek, fakülte öğretim görevlilerinden ve öğrencilerinden bu projeye sahip çıkmalarını isteyerek kurulacak olan stüdyoyu öğrencilerin yönetmelerini istedi.

Ajans Press Kıbrıs temsilcisi, Halkla İlişkiler Uzmanı ve KKTC’nin ilk tam hizmet halkla ilişkiler ajansı “PR Island Communication Service” kurucusu Faika Yalvaç gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, eğitim hayatından ve kendini geliştirme yöntemlerinden bahsederken, halkla ilişkiler alanında çalışmış olduğu şirketlerde yaşadığı ilginç olaylardan ve kazandığı deneyimlerden söz ederek, öğrencilere dikkat etmeleri gereken noktaları aktardı. Yalvaç konuşmasında, KKTC’de kurmuş olduğu halkla ilişkiler şirketinin ilk aşamalarından bahsederken, kurulduğu günlerde ülkenin potansiyeline göre bu şekilde bir şirkte ihtiyacı olduğunu ve deneyimlerine dayarak bu karara ulaştığını belirtti. Öğrencilerin soru cevapları ile devam eden seminerde Yalvaç, halkla ilişkilerde en önemli noktanın sabırlı olmak olduğunu vurguladı.
Seminerin sonunda konuşmlarından dolayı GAÜ CEO'su Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi Faika Yalvaç’a teşekkür plaketini takdim etti.