GAÜ’den Topluma Büyük Hizmet Farklı Gelişen Çocukların Eğitimi İçin GAÜSEM’den Eğitim ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Topluma Büyük Hizmet Farklı Gelişen Çocukların Eğitimi İçin GAÜSEM’den Eğitim ...

Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından birbirinden farklı kişisel gelişim, hobi ve beceri kurslarından ulusal ve uluslararası düzeyde bireysel ve kurumsal sertifikalı programlarının yanında mesleki eğitim programlarından “Özel Eğitim” programamı kursuna kayıtlar başladı.

Akademik uzmanlar tarafından hazırlanan sertifikalı “Özel Eğitim” programı ile kursiyerlerin; Farklı gelişen çocukların özelliklerini ayırt etme bilgi ve becerisi kazandırma gibi konularda eğitim alarak, daha iyi ve doğru eğitim almaları alamaçlanmaktadır.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, “Özel Eğitim” programının toplamda 30 saatten oluştuğu bildirilirken, derslerin haftada 2 gün 3’er saat olarak gerçekleşeceği belirtildi. Ayrıca eğitim programının kayıtlarının devam ettiği bildirilen açıklamada, program sonrasında başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceği vurgulandı. Eğitim programı hakkında bilgi verilen açıklamada, farklı gelişen çocukların özelliklerini ayırt etme bilgi ve becerisi kazandırma, farklı gelişen çocukların fiziksel ve bilişsel gelişim özelliklerini tanıtma, farklı gelişen çocukların sosyal ve duygusal gelişim özelliklerini tanıtma, farklı gelişen çocuklar ile iletişim kurma becerisi kazandırma,farklı gelişen çocuklara normal sınıf ortamı içerisinde uygulanabilecek eğitim yöntemlerini tanıtma, farklı gelişen çocukların olası davranış problemleri ile başaçıkma becerisi kazandırma, farklı gelişen çocukların aileleri ile iletişim ve çalışma konularında yetkinlik kazandırma gibi konuların işleneceği bildirildi.

Ayrıca GAÜSEM bünyesinde dil kursları, spor kursları, yaşam kursları, iletişim eğitimleri, bilgisayar kursları, bilgisayar programı eğitimleri, sınavlara hazırlık, işletme ve yöneticilik kurslarının yanında dans, müzik, resim ve denizcilik kurslarınında yeraldığı belirtildi. GAÜSEM kursları hakkında detaylı bilginin www.gau.edu.tr ve www.gausem.org web adresinden veya 650 20 00 no’lu telefon üzerinden 1619’a ulaşarak alınabileceğinin de belirtildiği açıklamada programlara katılmak isteyenlerin her türlü bilgi için gausem@gau.edu.tr elektronik posta adresine başvurabilecekleri vurgulandı.