GAÜ Enerji Çözümleri Seminerine Yoğun İlgi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Enerji Çözümleri Seminerine Yoğun İlgi

Girne Amerikan Üniversitesi 2013-2014 Akademik yıl etkinleri kapsamında, GAÜ AR-GE Kulübü tarafından organize edilen “Enerjide Çözüm” ana başlığı ile “Enerjinin Etkin Kullanımı ve %100 Yenilenebilir Enerji Sistemleri” Semineri GAÜ öğrencileri ve halk tarafından yoğun ilgi gördü.
GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Millenium Senato Kongre Salonunda gerçekleşen “Enerjinin Etkin Kullanımı ve %100 Yenilenebilir Enerji Sistemleri” Seminerinin açılış konuşmasını, GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker gerçekleştirirken, konuşmasında, günümüzün en önemli sorunlarından birisi olan enerji sorunun alternatif enerji ile üstesinden gelinebileceğini belirterek, GAÜ ARGE kulübüne bu önemli organizasyonu gerçekleştirdikleri için teşekkür etti. Ayrıca Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar’a da davetlerini geri çevirmeyerek seminere katıldıkları için GAÜ adına teşekkürlerini sundu.

Uyar, “ Türkiye ve Kıbrıs Alternatif Enerji Üretimi için Oldukca Verimli”

Konusunda uzman Avrupa Yenilenebilir Enerji Türkiye Başkanı, Marmara Üniversitesi Enerji Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği Başkan Yardımcılığı da yapan Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde günümüzde kullanılan alternatif enerji sistemleri ve faydaları konularını işledi. Uyar, konuşmasında bu sürecin başlangıcında yaşadıkları zorluklardan bahsederken, fosil ve nüklüer santrallerin ekonomik olmadığına ve çevreye büyük zarar verdiğine değindi. Alternatif enerji üretim sistemleri kurulumunun artık günümüzde daha ekonomik olduğundan ve daha ucuz maliyetlerle elektrik enerjisi elde edilebildiğini belirten Uyar, özellikle Türkiye ve Kıbrıs’ın konu alınacak olursa, güneş ve rüzgar enerjisi üretiminde oldukca verimli olduğunu vurguladı. Güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının gelecekte daha fazla rabet göreceğini, mevcut hükümetlerin bu konuda daha hassas davranarak, alternatif enerji sistemlerine teşfik sağlaması gerektiğini belirtti.

Uyar, “ Aklınıza Takılan Soruları Bana Twitter Üzerinden İletebilirsiniz”

Konuşmasının devamında Uyar, gelişmiş ülkelerde uygulanan alternatif enerji üretim sistemlerinden bahsederek, elde ettikleri enerji üretim verimliliklerinden örnekler veredi. Sitemlerin her geçen gün dahada geliştiğini ve ilerleyen dönemlerde daha ucuz maliyetlerle elektrik enerjisinin üretilebileceğini vurgulayarak, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirtti. Ayrıca bu konuda girişimcileirn ve öğrencilerin akıllarına takılan soruları herzaman twitter üzerinden kendisine yöneltebileceğini söyleyen uyar, elinden gelen yardımı yapabileceğini iletti.
Seminerin sonunda GAÜ rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker, katılımından dolayı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar’a teşekkür plaketini taktim etti.