GAÜ Eğitim Fakültesi’nden Millî Arşiv Dairesi’ne Büyük Destek

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Eğitim Fakültesi’nden Millî Arşiv Dairesi’ne Büyük Destek

Güz 2013-2014 öğretim yılında Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ile Türkçe Öğretmenliği Bölümü üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri sosyal sorumluluk proje dersi kapsamında KKTC Cumhurbaşkanlığı Millî Arşiv Dairesi’nin yeni binaya taşınması ve verilerin tasnif edilmesi ile sayısal ortama aktardı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, toplam 135 öğrencinin yer aldığı proje Millî Arşiv Daire Müdürü Gökhan Şengör’ün kontrolünde, Yrd.Doç.Dr. Gökçe Yükselen Abdurrazzak Peler ve Öğr.Gör. Zeki Akçam tarafından yürütüldüğü bildirildi. Oryantasyon faaliyetleri ile birlikte 10 haftalık bir süre içerisinde, KKTC Millî Arşiv Dairesi’ne ait olan tüm bölümler hakkında öğrencilere ayrıntılı bilgi verilerek Millî Arşiv’de yer alan belgelerin tarihî önemi üzerinde durulduğu ve ayrıca ilk hafta yapılacak işler konusunda planlama yapılmış ilgili öğrenciler yetenek ve bilgilerine göre çeşitli bölümlere dağıtılarak, ikinci hafta planlandığı gibi öğrenciler bölümlerinde çalışmaya başladığı vurgulandı. Rehberlik bölümü özellikle eski binada var olan arşiv belgelerinin yeni binaya taşınması konusunda yoğun bir çalışma gerçekleştirerek, mevcut personel ile aylarca devam edecek taşıma faaliyeti çok kısa bir süre içerisinde tamamlandığı bildirilirken, Türkçe Öğretmenliği öğrencileri ise taşınan malzemelerin tasnif edilmesi, düzenlenmesi, sayısal ortama aktarılması faaliyetlerinde yoğunlaştığı vurgulandı.

Bunun yanında arşiv müdürü Gökhan Şengör, ortaklaşa gerçekleştirilen proje sonunda öğrencilere gerçekleştirdikleri faaliyetlere teşekkür etmek maksadı ile “teşekkür belgesi” takdim ederken, proje koordinatörleri Yrd.Doç.Dr. Gökçe Yükselen Abdurrazzak Peler ve Öğr.Gör. Zeki Akçam’a da katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.