Çirkin Suçlamaya KTMMOB ve YÖDAK’tan Kinama Geldi

Haberler

GAÜ'DEN

Çirkin Suçlamaya KTMMOB ve YÖDAK’tan Kinama Geldi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) dünya mimarlar haftası kapsamında düzenlenen gecede GAÜ Mimarlık bölümü akademisyenleri ve öğrencileri ile katıldı.

GAÜ Mimarlık Bölümü öğretim görevlilerinden Mimar Ziya Tanalı’nın sergisi ile bir hafta boyunca sürecek olan Dünya Mimarlar haftası acıldı.

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(KTMMOB) Başkanı Ekrem Bodamyalızade Kıbrıs Üniversiteleri hakkında yapılan asılsız suçlamalar hakkında ki rahatsızlığını dile getirdi.
Kıbrısta Yer Alan Üniversitelerin Bir Suçu Yok

Kıbrıs Mimarlık Odası olarak tüm belgelerde , bütün okullardan alınan isimlerle ilgili raporların alındığı ve savcılık görüşlerinin ortaya koyduğu belgeler elimize ulaştı. Bunları incelediğimizde Kıbrıs’ta yer alan Üniversitelerin herhangi bir suçunun olmadığını gördük diyen Bodamyalızade “Türkiye’deki Mimarlar Odasının YÖk ile arasında problem olduğunu ve YÖK’ten gelen belgelerde sahtekarlık yapıldığı düşünüyorum” dedi
TMMOB Özür Dilemeli

Kıbrıs Mimarlar Odasının orjinal transcripts ile çalıştığını vurgulayan Bodamyalızade Türkiye Mimarlık Odasınında bu sistemde çalışması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca Kıbrıs Üniversitelerinin hakkında yaptığı bu çirkin suçlamadan dolayı kamoyunda özür dilemeleri gerektiğinin çok önemli olduğunu vurguladı.
Türkiye Mimarlar Odasının Yaptığı Açıklama Kabul Edilemez

Asılsız suçlamalar hakkında konuşan KKTC YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak “Suçu işleyenlerin vermiş oldukları bilgilere dayanarak üniversitelerde para karşılığında sahte diploma verilir gibi ima edilmesi Türkiye Mimarlar Odası Başkanı’nın yaptığı büyük bir talihsizliktir. Yakın bir süre içerisinde düzeleceğine inanıyorum” dedi

GAÜ’nün diğer üniversitelerin arasında ayrı bir yeri olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak”Değerli öğretim görevlisi Mimar Ziya Tanalı’nın sergisi ve mimarlar haftası kapsamında kullanılması gerçektende onur verici bir davranıştır. Bu önemli haftada GAÜ’nün yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Mimarlar Odasının yapmış olduğu açıklamanın kesinlikle Kabul edilemez olduğunu vurgulayan Hasan Ali Bıçak “Bu çirkin suçlamanın yapılması bizi derinden etkiledi” dedi.