GAÜ’de Kan Bağışı Kampanyası Düzenlendi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de Kan Bağışı Kampanyası Düzenlendi

Girne Ameirkan Üniversitesi, Girne Özgür Ada ve İskele Sahil Lions Kulüplerinin Thalassemia Merkezi yararına birlikte organize ettiği kan bağışı kampanyası yoğun katılımla gerçekleşti.

Girne Özgürada ve İskele Sahil Lions Kulüpleri ile GAÜ işbirliğinde “Her Damla Kan, Bir Can” sloganı ile gerçekleştirilen organizasyona, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Sadık Ülker ve Doç. Dr. Zafer Ağdelen katılırken, Girne Özgürada Lions Kulübü Başkanı Bengül Bardak ve temsilen İskele Sahil Lions kulübünden Övgü Tayfun ve beraberlerinde Kulüp üyeleri katılım gösterdi. GAÜ personelinin ve öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyasında toplanan kanların Lefkoşa Thalassemia Merkezi’ne teslim edileceği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, “ Bugün vatandaş olarak üzerimize düşen bir görevi yerine getirmek için buradayız. GAÜ Ailesi adına hem Girne Özgürada hemde İskele sahil Lions’a teşekkür etmek istiyorum. Sivil toplum örgütleri olarak, sosyal sorumluluk projeleri altında böyle bir kampanya ya imza attıkları için kendilerini yürekten kutluyorum. Günümüzde kana herzaman ihtiyaç bulunmaktadır ve bu doğrultuda kan bağışının önemine dikkat çekmek, bir farkındalık yaratmak için, bu tarz organizasyonlar gerçekleştirmek bize gurur vermektedir. Bizlerde GAÜ ailesi olarak şuan burada kan bağışında bulunarak destek veriyoruz. Ama bu günler sınırlı değildir ve buradan şu mesajı vermek istiyorum,bizler GAÜ ailesi olrak bin çalışanın yanında 11 bin öğrenci ile birlikte herzaman kan ihtiyacına cevap vermek için hazırız” dedi.

Girne Özgürada Lions kulübü başkanı Bengül Bardak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Girne özgürada Lions Kulübü ve İskele sahil Lions kulüpleri olarak, Girne Amerikan Üniversitesi işbirliğinde kendi yaralarımızı sarmaya alışmamız lazım diyerek “. Bir Damla Kan, Bir Can” sloganı ile bu organizasyonu düzenleme kararı aldık. Bu organizasyonda GAÜ’ye katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

İskele Sahil Lions Kulübü sekreteri Övgü Tayfun ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İskele Sahil Lions Kulübü ve Girne Özgürada Lions Kulübü olarak bugün kan bağışı kampanyasını gerçekleştirmek üzere Girne Amerikan Üniversitesi’nde bulunmaktayız. Bu bizim gerçekleştirmiş olduğumuz 3. Kan bağışı kampanyamızdır. Daha öncede bu kampanyayı İskele ve Erenköy’de de gerçekleştirmiştik. Umuyorum ki ilerleyen zamanlarda bu kampanyayı daha da geliştirerek büyük kitlelere hitap edecek şekilde gerçekleştireceğiz. Ayrıca desteklerinden dolayı Girne Amerikan Üniversitesi’ne ve Lefkoşa Kan Merkezine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.