Gaü’de Modern Mimarinin Öncü İsmi Oscar Miemeyer’in Eserleri Sergilendi

Haberler

GAÜ'DEN

Gaü’de Modern Mimarinin Öncü İsmi Oscar Miemeyer’in Eserleri Sergilendi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Modern Mimarlığın öncü ismi Oscar Niemeyer'in eserlerini konu alan ve GAÜ Mimarlık bölümü birinci sınıf öğrencileri tarafından yapılan volumetric posterler sergisi gerçekleşti.

Sergi açılışına Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri, Bölüm Başkanları, Öğretim üyeleri ve Fakülte öğrencileri katıldı.

Vehbi, “ Sergiler, Öğrencilerin Kişisel Gelişim ve Özgüvenlerinin Gelişimi Açısından Çok Önemlidir”.

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Mimarlık, Tasarım Ve Güzel Sanatlar Fakültesi'ni bu sergiyi gerçekleştirdiği için tebrik ederek, bu gibi etkinliklerin çalışmalarının sunulması ve değerlendirilmesi ile öğrencilerin kişisel beceri ve öz güvenlerinin gelişmesi açısından çok önemli bir fırsat olduğuna değindi. Ayrıca Vehbi, Oscar Niemeyer'in ölümünün birinci yıldönümünde gerçekleşen serginin, 26 volumetric posterden oluştuğunu ve buna benzer sergiler ile dünya çapında çalışmaları ile ün yapmış kişilerin sürekli yaşatılarak eserlerinden feyz alınmasının gerektiğini vurguladı.

Konuyla ilgili GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinden gelen açıklamaya göre, 2013-2014 yılında, yıl boyu sergi düşüncesiyle fakültenin çeşitli bölümlerinde öğretim üyeleri ve öğrencilerin çalışmalarından oluşan sergilere ilaveten, dünyanın birçok önemli sergisine de ayrıca fakülte bünyesinde ev sahipliği yapılacağı bildirildi.