GAÜ’ye Yeni Bir Akreditasyon Daha

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’ye Yeni Bir Akreditasyon Daha

GAÜ HAZIRLIK OKULU EAQUALS’IN ARDINDAN ARTIK EDEXCELL TARAFINDAN DA TANINIYOR

Girne Amerikan Üniversitesi Hazırlık Okulu geçtiğimiz aylarda almış olduğu EAQUALS Akreditasyonunun ardından Avrupanın önemli akreditasyon kuruluşlarından birisi olan EDEXCEL tarafından da tanınarak akreditasyon sayısını 2 ye çıkarttı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Hazırlık Okulu Müdürü Hatice Asvaroğlu, alınan akreditasyonlarla birlikte uluslararası denkliklere sahip olmanın kaliteyi gösterdiğini vurgulayarak, “Öğrencilerimizi, gelecekteki hayatta daha avantajlı bir duruma getirmiş bulunmaktayız” dedi. Asvaroğlu, akreditasyon sürecinin 6 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştiğini ve gerekli hazırlık ve çalışmaların, geçtiğimiz Nisan ayı sonunda Eaquals kurumunun denkliğini almasının ardında bukez de Edexcel akreditasyonu için çalışmaların başladığını belirtti. GAÜ’nün akreditasyon kurumundan gönderilen müfettişlerin teftişleri sonucunda başarılı olduğu kadar kaliteli olduğuda kanıtlanarak, Edexcel tarafından denklik almaya hak kazanıldığını vurguladı.
Asvaroğlu: “Alınan Akreditasyonlar Özellikle Uluslararası Öğrenciler için Çok Önemli”

Asvaroğlu açıklamasının devamında, GAÜ Hazırlık Okulunun eğitim kalitesini 5 madde belirterek, öğrenciye verilen destek, kaynaklar ve eğitim ortamı, kalite yönetimi, yönetsel düzenlemeler ile ölçme ve değerlendirme çalışmaları olduğunu belirtti. Ayrıca bu denkliklerin özellikle yurtdışından GAÜ’yü tercih eden yabancı öğrenciler için çok önemli olduğunu vurguladı. Hazırlık Okulundan mezun olan her öğrenciye Edexcel kurumundan onaylı ve dünyanın her yerinde geçerliliği bulunan dil belgesinin de verileceğini belirten Asvaroğlu, GAÜ Hazırlık okulu Edexcel ve Eaquals kurumlarından almış olduğu iki denklik belgesi ile kalitesini daha da arttırdığını vurguladı.