GAÜ’den Çocuk Hakları Farkındalık Konferansı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Çocuk Hakları Farkındalık Konferansı

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin öncülüğünde kurulan GAÜ Erken Çocukluk Eğitimini Destekleme Kulübü tarafından “Çocuk Hakları Farkındalık Konferansı” düzenleniyor.

19 Kasım 2013 Salı günü saat 10:00’da GAÜ Kıbrıs yerleşkesi Spectrum Uluslararası kongre merkezinde gerçekleştirilecek olan konferansa, konusunda uzman araştırmacılar, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve öğrentim görevlerileri sunumlarını gerçekleştirecek. Çocuk Hakları haftası bünyesinde düzenlenecek olan etkinlikte, günümüzde çocuklara uygulanan haksızlıklara ve çözüm yollarına değinilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği bölüm başkanı Yrd. Doç Dr. Mehmet Toran, toplumlarda çocuklara gereken ilgi ve değerin gösterilmediğini belirterek, 20 Kasım Dünya Çocuk hakları gününde Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü ve Erken Çocukluk Eğitimini Destekleme Kulübü olarak bu konuda farkındalık yaratarak bu kötü gidişata karşı dikkat çekmek istedikleirni belirtti.