KKTC Yükseköğretim Sisteminin Eğitim Kalitesi ve Yeterliliği Tartışılamaz

Haberler

GAÜ'DEN

KKTC Yükseköğretim Sisteminin Eğitim Kalitesi ve Yeterliliği Tartışılamaz

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) TMMOB ve Mimarlar Odasına gönderdiği protesto ve kınama yazısı ile birlikte konuyla ilgili hukuki sürecin başlamaya hazır olduğunu belirterek yasa dışı yollar ile çıkar sağlamaya çalışan çetelerin eylemlerinin KKTC yükseköğretim sistemine ve üniversitelerine mal edilmesine izin verilemeyeceğinin altı çizildi.

GAÜ’den konuyla ilgili yapılan açıklamada KKTC yükseköğretim sisteminin eğitim kalitesi ve yeterliliğinin tartışılamayacağının da altı çizildi. KKTC’nin lokomotif sektörlerinin başında gelen yükseköğretim yapılarının küreselleşen yükseköğretim ile rekabet edebilme reaksiyonu ve yeteneğine sahip olmasının uluslararasılaşma olgusundan bağımsız olmadığına işaret edilen açıklamada sistemin sürdürülebilmesi için uluslar arası kimlik ve denkliklerin önemine dikkat çekildi.
“Devlet Politikası Şart. Ortak Akıl ve Vizyon Oluşturulamamasının Nedenleri Tartışılmalı”

Konuyla ilgili GAÜ Başkanlık Ofisinden yapılan açıklamada ayrıca Kuzey Kıbrıs yükseköğretim yapılarının dünya ile rekabet edebilecek atılımları gerçekleştirmesi gerektiğinin altı çizilirken tüm dünya tarafından KKTC’ye her alanda uygulanan ambargoların üniversiteleşme süreci ile delindiği hatırlatılarak “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile GAÜ’nün kıtalar arasına yayılan kampüslerinin dünyaya önemli mesajlar verdiği vurgulandı.

KKTC yükseköğretim sistemi ve yapılarının dolaylı ambargoların tehdidi altında olduğuna da dikkat çekilen açıklamada KKTC üniversitelerinin karşısına çıkan tehditler için devlet politikası oluşturulması gerektiği belirtilirken üniversiteler arası ortak akıl ve vizyonun oluşmasında yaşanan başarısızlığın nedenlerinin kamuoyu tarafından tartışılması istendi.
“GAÜ Türkiye’de Vakıf Üniversitesi Kurma Kararı Aldı”

Ayrıca GAÜ’den yapılan açıklamada Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniverstesi vizyonu ile yükseköğretim’de 25. yılını geride bırakan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Kuzey Kıbrıs ve İngiltere kampüslerinin ardından Singapur ve ABD’de kurduğu üniversiteleri açmaya hazırlandığı dönem öncesi Yöneticiler Kurulu kararı ile Türkiye’de vakıf üniversitesi açılacağı belirtildi.

Yöneticiler Kurulunun aldığı karar ile kıtalar arası 5. üniversiteyi Türkiye’de açmaya hazırlanan GAÜ, “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile dünyanın ekonomi, siyaset, bilim, eğitim, kültür ve sanat merkezlerinde kurduğu yükseköğretim merkezlerinin Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi ve yapıları için önemli bir referans olduğunu vurguladı.

Yükseköğretim’de 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılı içerisinde GAÜ’nün İngiltere Yerleşkesi Canterbury’nin eğitime başladığını, Asya Pasifik Yerleşkesi Singapur ile ABD Yerleşkesi Virginia Kampüslerini eğitime başlamak üzere hazırlıkların tamamlanmakta olduğunun hatırlatıldığı açıklamada Türkiye’de eğitime başlayacak kıtalar arası 5. yükseköğretim merkezi ve son günlerdeki gelişmeler ile ilgili detaylı bilginin önümüzdeki günlerde düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.