GAÜ’de Çifte Gurur

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de Çifte Gurur

ATALAY GAÜ’DE 2 ÖNEMLI BINA AÇILIŞI VE TEMEL ATMA TÖRENI GERÇEKLEŞECEK

GAÜ FREEDOM VE ELYSIUM BINALARININ RESMI AÇILIŞ TÖRENI VE SMART HEALTH SAĞLIKMERKEZI’NIN TEMEL ATMA TÖRENI 15 KASIM CUMA GÜNÜ GERÇEKLEŞIYOR

Girne Amerikan ÜniversitesiHukuk, Eğitim Fakülteleri, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitüleri yeni eğitim binasıFreedom Complex ve kız öğrenci yurdu yeni binası Elysium Court’un açılış törenleri ve Smart Health Sağlık ve Tıp Merkezi’nin temsili temel atma töreni , Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Sn. Beşir Atalay, KKTC üst düzey devlet yetkilileri, İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü ve Florence Nightingale Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr .Çavlan Çiftçi ve İstanbul Bilim Üniverstesi Rektör Danışmanı Yavuz Tunç’un katılımı ile 15 Kasım 2013 Cuma günü saat 15:00’da gerçekleşecek.

Resmi açılış töreni gerçekleşecek olan Freedom Complex binası bodrum katı dahil olmak üzere toplamda 5 kattan oluşurken, bodrum katındaki 6 adet Anfi, zemin katındaki Mahkeme Salonu ve 5 adet muhtelif büyüklükteki Bilgi İşlem Laboratuvarları ile 4000 metrekare üzerine kurulmuştur. Binada bulunan Hukuk ve Eğitim Fakültesinin yanı sıra Fen ve Sosyal Bilimler Okulu ile derslikleri de bulunmaktadır.

Birinci ve ikinci katlarda 400 kişi kapasiteli Anfi Derslik ve 200’er kişi kapasiteli derslikleri mevcut olan Freedom Binasının üçüncü katı ise öğretim görevlisi ofislerini bünyesinde barındırmaktadır.
Elysium Courth Bünyesinde kıbrıs Tarih Müzesini Barındıracak

Aynı anda açılışı yapılacak olan Elysium Court (kız öğrenci yurdu) 7000 metrekarelik alan üzerine kurulmuş olup bodrum kat dahil 5 kattan oluşmaktadır. Bodrum katında adanın varoluşunu simgeleyen tarihi doku olarak düzenlenen müzesi ve öğrenci kulüplerinin yer aldığı Elysium Court, beş kata toplam 123 öğrenci konaklama odası ve 8 suiti ile birlikte 204 yatak kapasitesine sahiptir.
GAÜ Smart Health Sağlık ve Tıp Merkezi Hayata Geçiyor

Aynı zamanda Dünyaca ünlü Florence Nightingale Hastaneleri Grubu ile GAÜ’nün işbirliğinde hayata geçecek olan Smarth Health Sağlık ve Tıp Merkezi projesinin temsili temel atma töreni de gerçekleşecek. GAÜ Smart Health Sağlık ve Tıp Merkezi 7700 metrekare alanın içerisinde 32 polikliniğe ilave olarak 3 adet tam donanımlı ameliyathane, doğumhane ve 50 yataklı hasta odasının yanısıra rehabilitasyon merkezi, alışkanlıkları bırakma merkezi ve yaşlı bakım merkezini de bünyesinde bulunduracak. Ayrıca GAÜ Smart Health Sağlık ve Tıp Merkezi KKTC’nin sağlık turizmine öncü olmayı hedefliyor.