Amerikan Koleji Atatürk’ü Huzunda Andi

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Koleji Atatürk’ü Huzunda Andi

Girne Amerikan Üniversitesi Okullar grubu bünyesinde eğitim veren Girne ve Lefkoşa Amerikan Koleji öğrencileri 10 kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’e ziyarette bulundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75.yılı anma etkinlikleri kapsamında GAÜ Okullar grubu Lefkoşa ve Girne Amerikan kolejleri bünyesinde farklı etkinlikler ve törenler düzenlendi.

Amerikan Kolej Müdüresi Aysu Balkanlar Atatürk'ü Anma haftasında bir grup öğrenci ve idarecilerden oluşan grupla Atatürk’ü huzurunda anmak için Anıtkabir'i ziyaret etti. Balkanlar, Anıtkabir’de gerçekleştirdiği konuşmasında, Atatürk'ün ilke ve inkilaplarının önemi vurgulayarak, her yıl 10 Kasım'da Atatürk'ü huzurunda öğrenciler ile anmaktan gurur duyduklarını belirtti. Ankara gezisi kapsamında öğrenciler, Anıtkabir, İlk Meclis Binası, Atatürk Orman Çiftliği ve Anadolu Medeniyetler Müzesini gezerek bilgi aldılar.
Amerikan Koleji Çeşitli Etkinliklerle Atatürk’ü Andı

Ayrıca Amerikan Kolejde yapılan törende 9. sınıf öğrencisi Gizem Armutlu ve 7.sınıf öğrencisi Lara Tongarlı Atatürk'ün sözlerininden kesitler okurken,
Anaokul öğrencilerinden Arel, Osman ,Tufan ve Murat'ın oluşturduğu koro ile Atatürk'e şiirler okudu. İlkokul öğrencilerinden Tara Gürbağ, Sinem Çoşkun, Şenay Mertekçi,Dilay Güldoğuş, Muhterem Yamanşef ve Salih Kompil Atatürk'e ait özdeyişler okudular. Lefkoşa Future Amerikan Kolej'de ise 10 Kasım Atatürk'ü Anma törenleri kapsamında 5. Sınıf öğrencileri ATATÜRK VE VATAN oratoryosunu okul arkadaşlarına sergilediler.