GAÜ Mimarlik Fakültesi En iyi 10 Fakülte Arasinda

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Mimarlik Fakültesi En iyi 10 Fakülte Arasinda

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Türkiye ve KKTC genelinde en iyi 10 mimarlık fakültesi arasında yer aldı.

Mimari Medya web sitesinde yerlan araştırma haberine gore Türkiye ve KKTC’de bulunan Mimarlık fakülteleri arasında en iyi 10 mimarlık fakültesinin sıralandığı araştırmada, değerlendirmelerin öğrencilerin tercihleri yanısıra fakültelerin gerçekleştirmiş oldukları organizasyonların da etkili olduğu bildirildi. Ayrıca fakültelerin güncel altyapısı ve yayınlamış oldukları projelerinde değerlendirmeye aldığı belirtilen açıklamada, GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel sanatlar fakülesinin son derece aktif ve başarılı eğitim veren bir fakülte olduğu vurgulandı.

Konuyla ilgili açıklamda bulunan GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri, “ Mimari Medya web sitesi , Mimarlık fakütelerini ve bölümleirni ilgilendiren bir değrlendirme raporu yayınladı. Bu raporda esas oalrak Türkiye’deki ve KKTC’deki ilk 10 mimarlık fakültesini belirlediler. Bu değerlendirmede öğrencilerin seçme sınavındaki tercihleri, tavan ve taban puanları esas alınarak bir istatiksel çalışma yapılıyor. Bundan sonra mimarlık fakültelerinin ve bölümlerinin akademik etkinlikleri, imkanları, öğretim üyeleri ve kadroları, araştırmaları ve öğrencilerin başarısı esas alınarak bir sıralama yapılmıştır. Bu sıralamda GAÜ Mimarlık Fakültesi Türkiye ve KKTC’de bulunan Mimarlık fakülteleri arasında en iyi 10 arasında yeraldı. Böyle bir değerlendirmede yer almak bizleri gururlandırdı. Bundan bir kaç ay öncede başka bir değerlendirmede de en aktif 5 fakülte arasında yer almamız bizim özellikle öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizin üstün çabası sonucunda elde edilmiştir. Üniversitemizin sürekli altyapısına, eğitim imkanlarını güncellemesi ve iyileştirmesi, derslerimizde eğitim kalitemizin artırılması, güncel çok sayıda akademik etkinlik yapılması ile birlikte öğrencileirmizin ulusal ve uluslararası yarışmalara katılması, bu tip sıralamalarda üst sıralarda yer almamızdaki etkenler arasındadır” dedi.