Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner’in TMMOB Başkanlığına ve Mimarlar Odasına yönelik yazısı

Haberler

GAÜ'DEN

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner’in TMMOB Başkanlığına ve Mimarlar Odasına yönelik yazısı

Birliğinize bağlı Mimarlar Odası tarafından 23 Eylül 2010 tarihinde görsel ve yazılı basında da yer alan “sahte diploma” konu başlıklı haberde hedef gösterilen KKTC Üniversiteleri ile ilgili doğrudan ve/veya dolaylı suçlamayı bizler Girne Amerikan Üniversitesi olarak şiddetle kınıyoruz.

25 yıldan beri eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren binlerce mezun veren Üniversitemiz hakkında Mimarlar odasının itham edici, itibar düşürücü açıklaması altında nelerin saklı olduğunu anlamak mümkün değildir.Üniversite Yöneticiler Kurulumuzun, Senatosu ile birlikte yapmış olduğu toplantıda Mimarlar odasının suçlamalarını şiddetle kınıyoruz. Üniversitemiz bu mesnetsiz açıklamalarından ötürü T.Mimarlar odasını iddialarını ispatlamak üzere yargıya taşıma kararı almıştır. Eğer sahte bir şebeke tarafından sahte diplomalar düzenleniyorsa ve bunu Türk Adaleti araştıyorsa buna diyecek hiç bir sözümüz olamaz, hatta faillerin bulunması için bizler de yardımcı olmaya hazır olduğumuzu belirtiriz. Konu adli mercilerde olduğu bilinen bir davanın sonucu beklenmeden sahte diplomaların sanki KKTC Üniversiteleri tarafından verildiği ifadeleri, haksız, adaletsiz ve her türlü etik duruşun dışında bir yaklaşımdır. Hele üniversite ek kontenjanlarının yer alacağı bu günlerde, böyle mesnetsiz ve yersiz açıklamanın yer alması, açıkca KKTC üniversitelerine öğrenci akışını engelleme düşüncesi olduğunun açık bir ifadesidir.

Mimarlar Odasını şiddetle bir kez daha kınar, iddialarını ispat etmek için avukatımıza talimat verdiğimizi belirtmek isteriz.

Saygılarımla;
Prof. Dr. Yıldırım ÖNER
REKTÖR