Kritik Düşünce ve Kişisel Gelişim GAÜ’de İrdelendi

Haberler

GAÜ'DEN

Kritik Düşünce ve Kişisel Gelişim GAÜ’de İrdelendi

Girne Amerikan Üniversitesi Beşeri Bilmler Fakültesi Psikoloji bölümü tarafından organize edilen “Kritik Düşünce ve Kişsel Gelişim” semineri GAÜ Millenium Senato Kongre salonunda gerçekleşti.

Seminere konuşmacı olarak katılan ünlü iş adamı Tuncay Kurnaz katılırken açılış konuşmalarını sırasıyla GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Olgun Çiçek ve GAÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Aysın Sınal gerçekleştirdi.
Çiçek: “ GAÜ Olarak Öğrencilerimizin Kişisel Gelişimine Önem Veriyoruz”

GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Olgun Çiçek gerçekleştiridiği açılış konuşmasında: “Öncelikle böyle güzel bir konuyu gündeme getirdikleri için hocalarıma, bölüme ve dekanlığa teşekür ediyorum.Biz GAÜ oalrak misyonumuz gereği öğrencilerimize kişisel gelişimi, paylaşımı, yaratıcı düşünceyi ve özgüven gibi özellikleri iş yaşamlarında başarılarını arttırması açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz.Gördüğünüz gibi bu etkinliklerimiz farklı konularda, farklı fakültelerde her hafta devam etmekte. Konuyla ilgili konuşacak olursak bende işletmeci ve yönetim hocası olarak ilgi alanıma girdiği için konferansa katılıp bikaç önemli noktayı vurgulamak istedim. Bu konular çok profesyonel konular. Dışarıda hem üniversite düzeyinde hem danışmanlık firmaları düzeyinde ve online kurslar düzeyinde bulabileceginiz konular. Fakat bir akademisyen olarak dürüstce itiraf etmeliyim ki; her şeyin en iyisini bilebilirsiniz; kitaplarda , makalelerde, projelerde en iyi sonuçlar ortaya konulabilir ancak bunları uygulamaya koymadığınız , benimsemediğiniz takdirde başarılı olmanız çok zor. İstediğiniz kadar kişsel gelişim semineri alın, kitaplar okuyun eger bunları kendi kişiliğinizle, kendi alanınızla uygulamazsanız başarılı olmanız çok zordur. Dolayısıyla bunlar size yol göstericek rehberlik edecek etkinlikler. Bunun üzerine bina işlemek sizin elinizde. Sizlerin bunun için burada olduğunuzu ve bunu başaracağınıza inanıyorum” dedi.

GAÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Aysın Sınal konuşmasında: “Bu açılış konuşmasını yapmak ve burada bulunmak bana gurur veriyor. Sayın Tuncay Kurnaz kardeşimiz uzaklardan bize buraya faydalı olmak için geldi. Burda bulunduğu için GAÜ ailesi olarak kendisine teşekür ediyoruz. Bazen sadece okumak yetmiyor. Bizim bir lafımız var ’çok gezen mi bilir çok okuyan mı?’. İkisininde olması lazım, ikiside olursa tamam olur. Kişinin kendini geliştirebilmesi için her şey artık çok kolay ve 2 cm uzağımızda bir düğmeye basmakla bitiyor. Ama o düğmeye basmak insanın içinden gelmesi gerekli. Bugünkü konuşmamızın asıl nedeni siz genç arkadaşlarımızın gerek iş hayatınzda gerekse sosyal haytında zorlukları aşabilmeniz için bu büyük bir fırsat sunmaktır. Bugün burada duyacaklarınız görecekleriniz sizlere çok faydalı olacaktır. Çünkü yaşanmış sadece kitaplarda okunduğu gibi değildir; hayatın içinden sizlere aktarılacaktır. Herkese hoş geldiniz diyerek keyifli izlemeler diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından konuşmasını gerçekleştiren Tuncay Kurnaz şu konulara değindi.
Kurnaz, “ İlk Amaç Ufkun Geniş Olması”

“ Bugün burada geçmişte yaşamış olduğum tecrübe ve deneyimleri aktarmak için burdayım. Üniversitede neler yapabilirsiniz, üniversite ne anlama gelir ve buradan sonraki hayatınızda neler planlayacaksınız gibi konuları sizlerle ayrıntılı şekilde inceleyeceğiz.

Öncelikle yanlış yapmaktan kesinlikle korkmayın. Sürekli olumlu düşünün ve başarılı olmak için araştırmalar yaparak çalışın. Kişisel gelişim açısından hızlı karar verme ve ufkunun geniş olması gerçekten önemlidir” dedi. Konuşmasının devamında edinilmiş başarılarda kritik düşüncenin önemi gibi konulara değinen Kurnaz, seminerin ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Seminerin ardından katılım gösteren öğrencilere sertifika verildi.