Yildiz Teknik’ten GAÜ’ye Teşekkür Plaketi

Haberler

GAÜ'DEN

Yildiz Teknik’ten GAÜ’ye Teşekkür Plaketi

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından çeşitli işbirlikleri çerçevesinde Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin katkılarından dolayı GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan vakili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri'ye teşekkür plaketi takdim edildi.

2012-2013 akademik yılında iki fakülte arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde 1-30 Nisan 2013 tarihleri arasında Yıldız Buluşmaları etkinliklerinn konuğu olarak "Polifonik Mimarlık" başlıklı Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin projelerinden oluşan serginin gerçekleştirilmesi, Pennsylvania State Üniversitesi'nin katılımı, Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliği ve Girne Amerikan Üniversitesi katkılarıyla gerçekleşen uluslararası yaz okulunun organize edilmesi ve çok sayıda ortak seminer ve akademik toplantının yapılmasındaki işbirlikleri için GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'ne bu teşekkür plaketinin verildiği açıklandı.

2012-2013 Akademik yılında iki fakülte arasında imzalanan protokol çerçevesinde ayrıca lisans programlari öğrenci değişimi yaninda ortak yeni programlarin açilmasi, ortak uluslararasi akademik faaliyetlerin gerçekleşmesi planlanmaktadir.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar fakültesi Dekan vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri Konuyla ilgili yaptığı açıklamada anlaşmanın her iki üniversitenin öğrencileirnin gelişimi için yeni bir dönem başladığını ifade etti.

Anlaşma ile GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne kampüsü ve digger uluslararası kampüsleri İngiltere, ABD ve Singapur yerleşkelerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencilerinin eğitimlerine devam edebileceklerini belirterek GAÜ mimarlık bölümü öğrencilerinin de eğitimlerine Yıldız Teknik Üniversitesi İstanbul kampüsünde devam edebileceklerini ifade etti.

Ortak programlar yanında çeşitli uluslararası akademik aktivitelerin her iki kampüste uygulanacak olmasının da öğrenci gelişimi bakımından önemli katkılar yapacağının altını çizen Sadri, mimarlık kariyerlerine devam eden mezunlarında küresel mimarlık tartışmaları ve mimarlıkta yeni anlayışları bilimsel olarak öğrenmeleri için birçok ortak uluslararası konferans ve atölye çalışmalarının olanlandığını belirtti.