Cumhuriyet Bayramı Amerikan Kolej’inde Çoşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Amerikan Kolej’inde Çoşkuyla Kutlandı

Girne Amerikan Koleji Okular Grubu Bünyesinde Eğitim veren Amerikan Koleji ve Lefkoşa Future Amerikan Koleji öğrencileri Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90.yıldönümü kutlamaları kapsamında Amerikan Koleji öğrencilerinden Araz Bibi ve Volkan Hasanbulli yaptığı konuşmalarında günün anlam ve önemini vurguladı. Öğrenciler hazırlamış oldukları konuşmalarında; “Atatürk, Cumhuriyet’in ilanı ile laik, demokratik ve çağdaş bir düzen kurmuş, hedefleri bu düzen doğrultusunda gerçekleştirmiştir. 29 Ekim 1923'te Atatürk'ün ilk Cumhurbaşkanı seçildiği gün söylediği “Hep beraber ileriye gideceğiz.” Sözü onun tüm hedeflerini dile getirmektedir” dediler.

Anaokul öğrencilerinden Yonca Necipoğulları, Celine Düzen, Şerife Şener ve Işık Tez '' 29 Ekim '' adlı şiiri okumasının ardından Amerikan İlkokulu öğrencilerinden Dilara Metay “Bugün” adlı şiiri okudu.