IACBE Uluslararası Akreditasyon Konferansı 24-25 Ekim’de GAÜ’de Gerçekleşiyor

Haberler

GAÜ'DEN

IACBE Uluslararası Akreditasyon Konferansı 24-25 Ekim’de GAÜ’de Gerçekleşiyor

Girne Amerikan Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme programları dünya’nın önde gelen uluslararası akreditasyon kurumu IACBE (International Assembly for Collegiate Business Education) tarafından yeniden onay ve denklik almasının ardından 2013 Avrupa IACBE konferansı 24-25 Ekim’de GAÜ’de gerçekleşiyor.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada 24-25 Ekim 2013 tarihinde Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs yerleşkesinde gerçekleştirileceği bildirilen Avrupa IACBE konferansının, yüzlerce uluslararası bilim insanlarını ağırlayacağı bildirildi. Düzenelenecek olan konferansın, heryıl Ekim ayında üye üniversiteler bünyesinde gerçekleştirildiği belirtilirken, konferansta mesleki gelişim ve işletme alanındaki uygulama proglamlarının geliştirilmesinin masaya yatırılacağı bildirildi.

IACBE Akreditasyonunun GAÜ yanında , American Business School –Paris (France), Harris-Stowe State Unıversity (Missouri), Jamestown College (North Dakota), Lynn Univeristy (Florida), Nazareth College of Rochester (New York), Oakland City University (Indiana), Thomas University (Georgia) ve Swiss School of Management-Unıversita Europea di Roma (Italy) gibi İşletme ve Ekonomi eğitiminde önemli yükseköğretim kurumlarının da akreditasyon, onay ve denklik aldığı belirtilen açıklamada GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs İşletme programalarının da IACBE onayı aldığı ifade edildi.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu başkan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi ise IACBE onay ve denkliğinin İşletme ve Ekonomi eğitiminde fark yarattığına dikkat çekerek ülke üniversitelerinin de yurtdışında tanınması ve geçerliliği açısından IACBE onayı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vehbi, IACBE onay ve denkliğinin ABD eğitim sistemi içerisinde en önemli akreditasyon kurulu olan CHEA (Council for Higher Education Accreditation) tarafından da programların onaylandığı ve denkliği olduğu anlamına geldiğini bildirerek, 25-26 Ekim’de GAÜ’de gerçekleşecek olan konferansın ülke tanıtımına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

GAÜ, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’de IACBE Denkliği Alan Tek Üniversite

2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık, Pazarlama, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile İşletme önlisans programları, 4 yıllık İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletme, Pazarlama, Bankacılık ve Finans, Muhasebe, Yönetim Bilişim Sistemleri ile Ekonomi lisans programları yanında MBA (İşletme Yönetimi), MBA (Uluslararası İşletme), MBA (Pazarlama), MBA Finans Yönetimi ve Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) yüksek lisans programlarını IACBE’nin akredite ettiğini açıklayan Yrd. Doç. Dr. Vehbi, GAÜ’nün eğitim vizyonunun dünya standartlarında yükseköğretim olduğunun altını çizerek Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’de IACBE onayı alan tek üniversite olduklarını ve bu nedenle öğrencilerin kariyer yaşamlarında IACBE Akreditsyonun önemli bir fark yaratacağını belirtti.

GAÜ İngiltere İşletme Programlarına da IACBE Tarafından Onay Verildi

GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs İşletme, Muhasebe, Bankacılık ve Finans, Uluslararası İşletme ve Pazarlama akademik lisans programlarının da IACBE onayı ve denkliği almasının önemli bir referans olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Vehbi, GAÜ’nün uluslararası yurtdışı kampüslerinden Canterbury Kampüsünün de uluslararası denklik almasının KKTC uyruklu öğrencilerin yurtdışında İşletme eğitimleri için önemine işaret etti.