GAÜ Türkiye’de Vakıf Üniversitesi Kuruyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Türkiye’de Vakıf Üniversitesi Kuruyor

Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniverstesi vizyonu ile yükseköğretim’de 25. yılını geride bırakan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Kuzey Kıbrıs ve İngiltere kampüslerinin ardından Singapur ve ABD’de kurduğu üniversiteleri açmaya hazırlandığı dönem öncesi Yöneticiler Kurulu kararı ile Türkiye’de vakıf üniversitesi açılacağını açıkladı.

GAÜ Başkanlık ofisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada ayrıca Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi için küreselleşen eğitim ile rekabet edebilmesi için uluslararasılaşma ve uluslararası kimlik olgusunun önemine dikkat çekildi.
“Kıtalar Arası 5. Üniversite Türkiye’de Açılacak”

Yükseköğretim’de 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılı içerisinde bağımsız yapılar olarak İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te eğitime başlayan ve Asya Pasifik Yerleşkesi Singapur ile ABD Yerleşkesi Virginia Kampüslerini eğitime açma süreçlerini başlatan GAÜ, kıtalar arası 5. üniversitenin Türkiye’de de eğitime başlaması için gerekli sürecin başlatıldığını açıkladı.

Yöneticiler Kurulunun aldığı karar ile kıtalar arası 5. üniversiteyi Türkiye’de açmaya hazırlanan GAÜ, “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile dünyanın ekonomi, siyaset, bilim, eğitim, kültür ve sanat merkezlerinde kurduğu yükseköğretim merkezlerinin Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi ve yapıları için önemli bir referans olduğunu vurguladı.
“KKTC Yükseköğretim Sisteminin Eğitim Kalitesi ve Yeterliliği Tartışılamaz”

KKTC’nin lokomotif sektörlerinin başında gelen yükseköğretim yapılarının küreselleşen yükseköğretim ile rekabet edebilme reaksiyonu ve yeteneğine sahip olmasının, sistemin sürdürülebilmesi için önemine de dikkat çekilen açıklamada uluslararası kimlik ve uluslararasılaşma olgusunu gerçekleştiren kurumların küresel rekabet sürecinden başarılı çıkacağının altı çizildi.

KKTC yükseköğretim sisteminin eğitim kalitesi ve yeterliliğinin tartışılamayacağının da ifade edildiği açıklamada, GAÜ’nün uluslararası kimliği ve uluslararasılaşma sürecini tamamlayan yapıları ile 25 yıllık bilimsel bilgi birikimini dünya üniversiteleri ile paylaşmasının KKTC yükseköğretim sisteminin kalitesinin geldiği noktaya işaret ettiği vurgulandı.
“KKTC Yükseköğretim Sistemi Dolaylı Ambargolara ve Tehditlere Karşı Ortak Akıl ve Vizyon Oluşturmalıdır”

Konuyla ilgili GAÜ Başkanlık Ofisinden yapılan açıklamada ayrıca Kuzey Kıbrıs yükseköğretim yapılarının dünya ile rekabet edebilecek atılımları gerçekleştirmesi gerektiğinin altı çizilirken tüm dünya tarafından KKTC’ye her alanda uygulanan ambargoların GAÜ’nün başlattığı üniversiteleşme süreci ile delindiği hatırlatılarak “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile GAÜ’nün kıtalar arasına yayılan kampüslerinin dünyaya önemli mesajlar verdiği vurgulandı.

KKTC yükseköğretim sistemi ve yapılarının dolaylı ambargoların tehdidi altında olduğuna da dikkat çekilen açıklamada KKTC üniversitelerinin karşısına çıkan tehditler için devlet politikası yanında üniversiteler arası ortak akıl ve vizyonun hemen oluşturulması gerektiği ifade edildi.

Yükseköğretim’de 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılı içerisinde GAÜ’nün İngiltere Yerleşkesi Canterbury’nin eğitime başladığını, Asya Pasifik Yerleşkesi Singapur ile ABD Yerleşkesi Virginia Kampüslerini eğitime başlamak üzere hazırlıkların tamamlanmakta olduğunun hatırlatıldığı açıklamada Türkiye’de eğitime başlayacak kıtalar arası 5. yükseköğretim merkezi ve son günlerdeki gelişmeler ile ilgili detaylı bilginin önümüzdeki günlerde düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.