GAÜ ile Akdeniz Medya Grubu Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ile Akdeniz Medya Grubu Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Akdeniz Medya Grubu ile Girne Amerikan Üniversitesi arasında  ilişkileri  geliştirmek ve güçlendirmek yanında ortak proje ve yapımlara imza atmak amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Başkanlık Ofisinde düzenlenen protokol imza törenine, Akdeniz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Macit Yusuf , GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Akdeniz Medya Grubu Koordinatörü Tahsin Mertekçi ile GAÜ Medya  Koordinatörü Derviş Refiker katıldı.

Protokol imza töreninde konuşma yapan GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan yardımcısı Olgun Üstün,  “İmzalamış olduğumuz protokol özellikle İletişim fakültesi öğrencilerimiz için, staj, pratik ve araştırmalarına imkan sağlamak amacıyla önemli bir araç olacaktır. GAÜ olarak protokolün imzalanmasından mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle sesimizi Akdeniz Medya Grubu ile daha geniş kitlelere iletebileceğiz” dedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Akdeniz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Macit Yusuf ise “Akdeniz Medya Grubu olarak GAÜ ile gerçekleştirmiş olduğumuz bu protokol gurur verici. Yükseköğretim’de 30. yılına girmeye hazırlanan KKTC’nin en köklü üniversitesi ile birlikte hareket etmemiz bizim tempomuzu daha da hızlandıracaktır. Şu anda bünyemizde halihazırda GAÜ İletişim Fakültesi öğrencileri üretmektedir. Bu öğrencilerimizden gerçek anlamda verim almaktayız. Bu da aldıkları eğitimin kalitesini göstermektedir ve bunun içinde  GAÜ’yü kutluyorum. Uluslararası düzeyde yurtdışı kampüsleri ile kendini kanıtlamış olan GAÜ’nün, yapmış olduğumuz protokol ile birlikte grubumuza çok büyük katkı sağlıyacağına eminim. Ayrıca bugün imzaladığımız protokol ve işbirliği anlaşması için de GAÜ ailesine ve yönetimine çok teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Akdeniz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Macit Yusuf  ve GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün işbirliği protokolüne imza koydu.

5 yıllık bir dönemi kapsayan protokol, Akdeniz Medya Grubunda , GAÜ öğrencilerine  staj ve araştırma olanakları sağlanması, karşılıklı olarak , yayın ve teknik personele  yönelik hizmet içi kurslar düzenlenmesi,  iki kurum arasında ortak yayınlar  üretilmesi ve bu amaçla bir  ortak yapım komisyonu oluşturuması, eğitim öğretim ve araştırmalar  için yararlanılabilecek  yazılı görsel işitsel malzeme ile teknik donanımın  karşılıklı olarak kullanılması, bilimsel ve toplumsal amaçlı  toplantıların  düzenlenmesinde işbirliği yapılması, GAÜ küresel Bilim ailesinin kanaat önderlerinin  Akdeniz TV programlarına görüşleri ve bilimsel çalışmaları ile katkı sağlaması yanında sosyal ilişkilerin de geliştirilmesini kapsıyor.