GAÜ Küresel Bilim Ailesi Doğa İçin Yürüdü

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Küresel Bilim Ailesi Doğa İçin Yürüdü

Girne Amerikan Üniversitesi, Yeşilırmak felaketi sonrası seferberlik kararı alarak  2013-2014 Akademik yılını “Çevre ve Doğa Yılı” ilan etmesinin ardından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Akademik yıl açılışı kortej yürüyüşü bu yıl “Doğa Yürüyüşü” olarak gerçekleştirdi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı’nın açılış dersini  vermesi ile başlayan GAÜ 29. yıl akademik yılı  açılış törenleri  Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüste düzenlenen etkinliklerin ardından Beylerbeyi (Bellepais) köyü Şovalye yolunda düzenlenen doğa yürüyüşü ile sona erdi.


“10 Bin Öğrenci 10 Bin Fidan”Beylerbeyi köyünde başlayıp tarihi antik şovalye yolunda devam eden doğa yürüyüşüne GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker,  GAÜ Akademik ve İdari kodrosu ile öğrenciler yoğun katılım gösterdi.  

Yükseköğretim’e yeni başlayan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşe yöre halkı yanında turistlerde destek verdi .

Kuzey Kıbrıs’ın doğal güzellikleri ve tarihi dokusu yanında çevre ile ormanlarının korunmasına yönelik pankartlar taşıyan öğrenciler Yeşilırmak yangını sonrasında bölgeye 10 bin fidan dikme sözü verdi.

Çevrenin korunması ile orman arazilerinin çoğaltılması yanında çevre sorunlarına da dikkat çeken GAÜ öğrencileri çevre sorunları ile ilgili farkındalık yaratmak için akademik yıl boyunca çeşitli etkinlikler ile atölye çaluışmalarının da üniversite tarafından düzenlenecek olmasının önemine dikkat çektiler.