GAÜ’den Ülke Turizmine Büyük Katkı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Ülke Turizmine Büyük Katkı

Turizm Eğitim Devi AH&LA GAÜ Okullar Grubu Bünyesinde Eğitime Başlıyor

Turizmde Ara Elaman Eksikliği GAÜ – AH&LA İşbirliği ile Ortadan Kalkıyor

Merkezi Washington DC de bulunan Amerikan Turizm ve Konaklama eğitim vakfı ( AH&LA ) Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Başkan Yardımcıları Cemile Esenyel, Olgun Üstün ve  GAÜ Turizm ve Konaklama Yüksek Okul Direktörü Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel’i kabul etti.

Dünya’nın 90 ayrı ülkesinde , 200 aşkın üniversite ve ayrıca kuruluş ile işbirliği yapan ve 110 yıllık bir geçmişe sahip olan AH&LA,  Amerikan Turizm ve Konaklama Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Joori Jeon’nun yaptığı açıklamada, tüm Kıbrıs ve Türkiye'de GAÜ  ile Global Akademik Partner (GAP) olmaktan duydukları memnuniyeti belirtti.

Akpınar, “KKTC Kolejleri İçerisinde İlk Kez Amerikan Kolejinde 14-16 Yaş Grubundaki Öğrencilere AH&LA Otelcilik Programlarını Başlatıyor”

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Turizm ve Konaklama Yüksek Okul Direktörü Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel ve Dulles Üniversitesi rektörü Fay Avery’nin katılımları ile gerçekleştirdikleri bu üst düzey toplantıda, Amerikan Turizm politikaları ve eğitim olanaklarının eriştiği son noktaların görüşüldüğü ve ileriye yönelik çok önemli adımlar ve kararların alındığını belirtti. Akpınar, atılan adımların en önemli yeniliklerinden bazılarına örnek verirken bu yıl KKTC kolejleri içerisinde ilk kez Amerikan Kolejinde 14-16 yaş grubundaki öğrencilere AH&LA Otelcilik programlarını başlatarak, Kıbrıs’ta turizm ve otelcilik eğitimine daha erken yaşlarda,  bu sektörde kariyer yapmak isteyen öğrencilere turizm sektörünü sevdirmek ve daha bilinçli olunmasını sağlamak istediklerini belirtti.

Amerikan Koleji Öğrencileri Tüm Dünyada Geçerli Olan AH&LA Sertifikası Alacak

Ayrıca Akpınar, yaklaşık 1 yıl boyunca takip edilecek olan derslerin tüm müfredatın, kitaplarının ve sınavların Amerika'dan geleceğini ve başarılı olan öğrencilere tüm dünyada geçerliliği olan AH&LA sertifikası verileceğini belirtti.
Bu uygulamanın Amerika’da da çok yeni uygulanmaya başladığını, diğer bir yapılan açılımın ise Dallas Üniversitesi ile birlikte AH&LA derslerinin  online ve summer School programları çerçevesinde Washington DC de verilmesi yönünde protokol imzalandığını belirtti.