Akpınar: Yardımlaşma ve Toplumsal Barış Kutsal Görevimiz

Haberler

GAÜ'DEN

Akpınar: Yardımlaşma ve Toplumsal Barış Kutsal Görevimiz

GAÜ Küresel Bilim Ailesi Kurban Bayramı Resepsiyonunda Biraraya Geldi

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall fuaye alanında düzenlenen Kurban Bayramı resepsiyonunda Girne Amerikan Üniversitesi küresel bilim ailesi bir araya geldi.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı  Serhat Akpınar, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Cemile Esenyel, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Sağlık Spor Kültür Daire Başkanı Türkay Akpınar  yanında akademik ve idari GAÜ küresel bilim ailesinin biraraya geldiği bayram resepsiyonu renkli görüntülere sahne oldu.

Kurban Bayramı resepsiyonunda GAÜ TV’ye açıklamada bulunan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, “Bu güzel günde GAÜ ailesi olarak bir araya gemek ve bu bayramı birlikte kokteyl adı altında kutluyor olabilmek gerçekten çok çok güzel. Her zaman bu anı çok kısada olsa yakalıyor olmak bir araya gelmek GAÜ ailesi için içsel bir kültür şekillenmesi oldu. Ailemizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum ve güzel bir gelecek diliyorum” dedi. Ayrıca tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutlayarak dini bayramlar ve topluma yön veren geleneklerin önemine işaret eden Akpınar, dayanışma,  yardımlaşma ve toplumsal barışın üniversitenin kutsal bir görevi olduğunu ifade etti. Ayrıca Herkesin bayram tatilini huzur içerisinde geçirmesini dileyerek, tüm GAÜ ailesi, KKTC halkı ve İslam aleminin Kurban Bayramını kutladı.

Kurban Bayramı resepsiyonunda konuşma gerçekleştiren GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, 10 bine yakın öğrecisi ve 1000’e yakın çalışanı ile GAÜ’nün büyük bir aile olduğunu, bu büyük aile içerisnde kırgınlıkların olabileceğini belirtti. Bayramların kültürel ve dini boyutlarının dışında bazı geleneksel alışkanlıklarının olduğunu ve bununda anlaşmazlıkların ve kavgaların ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı. Konuşmasının sonunda Vehbi, tüm GAÜ küresel bilm ailesi ve İslam aleminin Kurban bayramını kutlayarak herkesin bayram tatilini huzur içinde geçirmesini diledi.