Yapay Zeka Uygulamaları Sempozyumu İlk Kez GAÜ’de Düzenleniyor

Haberler

GAÜ'DEN

Yapay Zeka Uygulamaları Sempozyumu İlk Kez GAÜ’de Düzenleniyor

1.Yapay Zeka Uygulamalari Sempozyumuna 300’ün Üzerinde Uluslararasi Bilim Insani Katilirken, Gaü’de Ilk Kez Düzenlenecek Sempozyum Ülke Tanitimina Da Önemli Katkilar Yapacak

Girne Amerikan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan “1. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları” Sempozyumuna 100’den fazla bilimsel bildiri ile 300’ün üzerinde uluslararası bilim insanı katılıyor.

Tüm dünyadan bilim insanlarının katılacağı sempozyum 6-8 Kasım 2013 tarihlerinde Girne Amerikan Üniversitesi  Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’de gerçekleşecek.

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan sempozyum başkanı ve GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen, 1. Uluslararası Yapay Zeka Uygulamaları Sempozyumunun her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilmesinin hedeflendiğini belirterek yapay zeka uygulamaları sempozyumunun dünyada bir ilki gerçekleştirecreğine dikkat çekti. Dünyanın birçok ülkesinden 300’den fazla alanında otarite  bilim insanının 100’den fazla bildiri ile katılım göstereceğini vurgulayan Ağdelen, yapay zeka konusunda dünya çapında en iyi bilirkişi olan 4 bilim insanınında sempozyuma konuşmacı olarak katılacağını dile getirdi. Ayrıca sempozyum bünyesinde sunulacak olan makalelerin bilim kurulun seçiminin ardından GAÜ bünyesinde oluşturulacak bir dergi ile yayınlanacağı ve konuyla ilgili dünya çapındaki yayın kuruluşlarına gönderileceğini vurgulayan Ağdelen, sempozyumun 3 ana başlıktan oluştuğunu belirtti.

“1. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları” sempozyumu ile ilgili detaylı bilgiye, başvuru ve kayıt koşullarına  www.gau.edu.trve iseaia2013.gaueng.orgweb adreslerinden veya 0(392) 650 20 00 – 1211 no’lu telefondan ulaşılabilecek.

1. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları sempozyumunda 3 ana başlık altında şu alanlarda bildiriler sunulacak:

Yapay Zeka konu başlığında;Sinir Ağları, Yapay Zeka ve Evrimsel Algoritmalar, Gelişen Teknolojiler, Akıllı Üstlenici, Beyin Modelleri/Bilişsel Bilimler, Uzman Sistemler, Karar Destek Sistemleri, Bilgisayar Destekli Öğretim, Bulanık Mantık ve Makine Öğrenimi, Sezgisel Araştırma Yöntemleri, Akıllı Veritabanları.

Mühendislik konu başlığında; Elektro-mekanik Sistemler, Güç Mühendisliği, Yakıt hücreleri, Yenilenebilir ve Alternatif Enerji Sistemleri, Güç Elektroniği ve Sürücüler, Binalar için Enerji Sistemleri, Güç Sistemleri, Sinyal İşleme, Elektronik, Ölçme Sistemleri, Dijital Filtre Tasarımı ve yapıları, Antenler ve Propagasyon, Ses/Konusma İşleme; Dalgacık İsleme, Bilgisayar Ağları, Veritabanlari Alanındaki gelişmeler, Yazılım Mühendisliği, Deniz Dalga Mekaniği ve Hidrodinamik, Deniz Yapılarının Tasarım ve Yapımı, Deprem Mühendisliği, İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları, Yapı Malzemeleri, Jeoteknik ve Zemin Mekaniği, Öngerilmeli Beton Yapıların Tasarımı ve Yapımı, Proje Yönetimi, Sistem Analizi.

Uygulamalar konu başlığında ise, Sinyal İşleme, Bilgisayar Görüşü, Robotik, Örüntü Tanıma, Parmak İzi Tanıma, Finans ve Pazarlama, Eğitim, Gelişen Uygulamalar, Askeri, Mikrodalga Uygulamaları, Sinir Ağları Uygulamaları, Yüz Tanıma, Sağlık Uygulamaları.