Mimarlık Haftası Etkinlikleri “Ziya Tanalı 1965-2009” Sergisi ile Başlayacak

Haberler

GAÜ'DEN

Mimarlık Haftası Etkinlikleri “Ziya Tanalı 1965-2009” Sergisi ile Başlayacak

Dünya Mimarlık Haftası dolayısıyle her yıl Kıbrıs Türk Mimarlar Odası tarafından düzenlenen mimarlık haftası etkinlikleri bu yıl “Ziya Tanalı 1965-2009” sergisi ile başlayacak.

Bu yılki etkinliklerin ana konularından olan Kıbrıs Mimarisi ile ilgili çeşitli sunumların yapılacağı haftada GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar fakültesi öğretim görevlisi Doç.Dr.Nesil Baytin yanında diğer üniversitelerden de uzmanlar konuşmacı olarak etkinliklere katılacak. “Ziya Tanalı 1965-2009” sergisi ile başlayacak etkinliklerde GAÜ öğretim görevlisi Sinan Ödüllü ünlü mimar Ziya Tanalı da “1974 Sonrası Kıbrıs Mimarisi” konulu oturuma konuşmacı olarak katılacak.
Ziya Tanalı 1965-2009” Sergisi KKTC’den Önce Türkiye’yi Geziyor

XI. Ulusal Mimarlık Ödülleri ve Sergisi Programında Sinan Ödülü’ne değer görülen ünlü mimar Ziya Tanalı, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi eğitim kadrosunda bilgi ve birikimlerini 5 yıldan beridir GAÜ lisans ve yükseklisans öğrencileri ile paylaşıyor.. Türkiye Mimarlar Odası’nın Sinan Ödüllü Mimarlar Programı kapsamında düzenlenen ve 2009 yılında Ankara’da açılan “Ziya Tanalı 1965-2009” başlıklı sergisi ekim ayında KKTC’ye gelecek. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri Programının 11. dönemi olan 2008 yılında başlayan Sinan Ödüllü Mimarlar Programı, büyük ödülü (Sinan Ödülü) alan mimarların üretimlerini derlemeyi ve mimarlık kamuoyuna sunmayı amaçlıyor.

Ziya Tanalı Nisan 2008’de gerçekleştirilen XI. Ulusal Mimarlık Ödülleri ve Sergisi Programında Sinan Ödülü’ne değer görülmüştü. Tanalı’nın üretimlerinden oluşan sergi mimarlık kamuoyu ile mimarlık eğitimi alan öğrenciler için KKTC’ye geleceği ekim ayına kadar “Ziya Tanalı 1965-2009” adı altında Türkiye’yi gezmeye devam edecek.