Mobbig Toplantısı GAÜ’de Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Mobbig Toplantısı GAÜ’de Başlıyor

Doç. Dr. Sadri; “ 70’in üzerinde üniversiteden 300’ün üzerinde bilim insanı geleceğin mimarisini gaü’de tartışacak”Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık Bölümü bu yıl 37.si düzenlenek olan Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu (MOBBİG) toplantısı başlıyor.

Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu (MOBBİG) otuz yedinci toplantısına Türkiye'den ve KKTC'den 70 üzerinde Mimarlık Fakültesi dekanı, Mimarlık bölümü bölüm başkanı ve temsilcilerinin katılacağı bildirilirken, toplantının 3-4 Ekim tarihlerinde Girne Amerikan Üniversitesi Millennium Senato Kongre Merkezinde gerçekleşeceği belirtildi. Toplantıya ayrıca Türkiye ve KKTC Mimarlar Odası ve Mimarlık Akreditasyon Kurulu (MİAK)  başkan ve başkan yardımcıları ve Mimarlıkla ilgili çeşitli çalışmalarda bulunan Mimarlık Eğitimi, Mesleğe Kabul ve Mimarlık Mesleği Etiği ve Hukuku gibi kurum, kurul, komisyon ve çalışma grupları üyeleri sunumlarını yapmak üzere katılacak. 


Doç. Dr. Sadri; “Küresel Mimarlık Tartışmaları GAÜ’de Yapılacak”Konuyla ilgili GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekli Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri yaptığı açıklamada, 37. MOBBİG toplantısında mimarlıkta güncel sorunları ele almak, çözüm önerileri bulmak amacıyla ortak çalışmalarda bulunmak ve işbirliklerini güçlendirmek olduğunu bildirdi. Bu doğrultuda 37. MOBBİG toplantısının gündeminin de bir önceki MOBBİG toplantılarında oluşturulan ve mimarlık eğitimindeki güncel sorunları ele alan komisyon ve çalışma grupları sunumlarına ek olarak, Mimarlıkta Akreditasyon Çalışmaları ve Deneyimleri, Yeni Açılan Bölümlerin Eğitim Programları, MİAK üyeliği ve MOBBİG komisyonları üye seçimi ve bir sonraki MOBBİG ev sahibini ve gündemini belirlemek olduğunu ifade etti. Sadribu toplantının GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ulusal ve uluslararası işbirlikleri ve organizasyonlarının bir parçası olduğunu bildirerek, bu denli önemli toplantılara ev sahipliği yapmanın, Fakülte’nin akademik ortamlarda etkin bir rol alabilmesiyle ilgili olduğunu söyledi ve Türkiye’nin ve bölgenin mimarlık alanında gündeminde yer almaya devam edeceklerini, bu çerçevede 2014 yılında Ortadoğu ve Akdeniz bölgesinin en önemli mimarlık ve şehircilik alanında akademik buluşmalarından olan CAUMME uluslararası sempozyumuna ev sahipliği yapacaklarını dile getirdi.