“GAÜ Florence Nıghtıngale Tıp Merkezi” Çalışmaları Sürüyor.

“GAÜ Florence Nıghtıngale Tıp Merkezi” Çalışmaları Sürüyor.

Yavuz Tunç : “GAÜ Protokolü İle İlgili Sorun Yok. Haberler Asılsız.”

Avrupa Birliği Sağlık Yapıları Genel Kriterleri ile ‘Joint Commission International (JCI)’ sağlık kurumları akreditasyon kriterleri temelinde Girne Amerikan Üniversitesi, Bilim Üniversitesi ve Florence Nightingale Hastaneleri işbirliği ile KKTC’ye ilk kez Yeşil Hastane Kompleksini kazandıracak  dev sağlık projesi ile ilgili çalışmalar sürüyor.

Girne Amerikan Üniversitesi ve Florence Nightingale Hastanelerinin teknik ve bilgi desteği ile Sağlık Sistemi ve Hizmetlerinde yeni bir dönemi başlatacak proje ile ilgili bazı yayın organlarında çıkan manipülatif haberler ile ilgili GAÜ Karmi haber Ajansına önemli açıklamalarda bulunan Bilim Üniversitesi Rektör Danışmanı Yavuz Tunç iddialara son noktayı koydu.

“GAÜ Protokolü İle İlgili Sorun Yok. Haberler Asılsız. Süreç Olumlu Yönde İlerliyor.”

Girne Amerikan Üniversitesi ile bilim Üniversitesi ve Florence Nightingale Hastaneleri arasında geçtiğimiz akademik yıl içerisinde imzalanan protokol ile ilgili bir sorun olmadığını ve sürecin olumlu yönde ilerlediğine dikkat çeken Tunç, konuyla ilgili bazı yayın organlarında çıkan manipülatif haberlerin asılsız olduğunun altını çizdi. Teknik ve bilgi desteğinin proje ve süreç sonrasında da verileceğine vurgu yapan Tunç, işbirliği anlaşması ve dev sağlık projesinin kamuoyuna tanıtıldığı imza töreninde yaptığı konuşmayı hatırlatarak GAÜ ile işbirliği yapmaktan Florence Nightingale Hastaneleri ve Bilim Üniversitesi olarak gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

“Proje Yeni Akademik Yıl İle Birlikte Başlıyor”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada ise Avrupa Birliği Sağlık Yapıları Genel Kriterleri ile ‘Joint Commission International (JCI)’ sağlık kurumları akreditasyon kriterleri temelinde Girne Amerikan Üniversitesi, Bilim Üniversitesi ve Florence Nightingale Hastaneleri işbirliği ile KKTC’de ilk kez Yeşil Hastane Kompleksini kazandıracak  dev sağlık projesi ile ilgili bazı yayın organlarında yaptırılan kendi içerisinde tutarsız haberlerin haberlerin dikkatle izlendiği ifade edildi.

Üniversiteler arası eğitim kalitesi temelinde ülkeye katkı sağlayacak rekabetin değersizleştirilme çabalarından kaygı duyulduğunun da belirtildiği açıklamada ortak akıl çağrısı yinelenerek sürecin protokol çerçevesinde olumlu devam ettiği ve sağlık alanında toplumsal fayda temelli projenin temel atma töreninin KKTC’nin 30.ncu kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Kasım ayının ikinci yarısında atılmasının hedeflendiği vurgulandı.