GAÜ’den Irak Yükseköğretim Bakanlığı Yetkililerine Eğitim

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Irak Yükseköğretim Bakanlığı Yetkililerine Eğitim

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretim’de 25. yılını tamamladığı yeni akademik yıl öncesi 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ve tecrübesi ile dünya ülkelerinin yükseköğretim yapılarının gelişmesine yardımcı oluyor.

Irak Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı üst düzey bürokratlarından oluşan 13 kişilik heyet 19-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek kurs boyunca yükseköğretim sistemi ve çeşitli konularda GAÜ akademik kadroları tarafından eğitilecek.
“Kıtalar Ötesi Dünya Üniversitesi Vizyonu İle Oluşan 25 Yıllık Bilimsel Bilgi Birikimi Dünya Yükseköğretimine Yön Veriyor”

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Asım Vehbi konuk heyeti kabulünde yaptığı konuşmada kıtalar ötesi bir dünya üniversitesi vizyonu ile oluşan 25 yıllık bilimsel bilgi birikiminin dünya yükseköğretimine yön vermeye devam ettiğini vurguladı.

GAÜ’nün uluslararasılaşma sürecindeki başarıları ve uluslararası kimliği ile dünyaya yayılan kampüslerinin Irak Yükseköğretim bakanlığı üst düzey yöneticilerinden oluşan heyetin ilgilendiği ana konuların başında geldiğinin altını çizen Vehbi, 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile GAÜ’nün özelde Ortadoğu genelde dünya yükseköğretim sistemi ve yapılarının gelişmesine katkı yapmasının KKTC yükseköğretim sistemi için önemine işaret etti.
“Irak Yükseköğretim Bakanı Özel Kalemi Sanaa Kareem Najm’da Heyette Yer Alıyor”

Irak Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı özel kalemi Sanaa Kareem Najm yanında Dış İlişkiler ve Bilimsel Araştırma Müsteşarlığı, Irak Kültür İlişkileri Daire Başkanlığı, Planlama ve Araştırma Genel Müdürlüğü, , İdari ve Hukuk Genel Müdürlüğü, Bilimsel Denetleme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü ile Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü özel kalemlerinden oluşan heyet yükseköğretim sistemi ve modern yükseköğretim konularında 25 yıllık GAÜ birikiminden yararlanırken Bilişim Teknolojileri ve Yükseköğretim, Halkla İlişkiler, Uluslararası İşletme konu başlıklarında düzenlenecek eğitimlere katılacak.
“Resmi Temaslarda da Bulunacak Heyet İçin Kültür Turu da Düzenlenecek”

19-30 Eylül tarihleri arasında GAÜ’de eğitimlerini sürdürecek heyet resmi temaslarda da bulunacak. GAÜ akademik kadroları tarafından verilen eğitim süreci boyunca KKTC’yi yakından tanıma fırsatı da yakalayacak heyet için kültür turları da düzenlenecek. Eğitim süreci sonunda GAÜ tarafından sertifika verilecek konuk heyet üniversiteleşme, uluslararasılaşma, yükseköğretim’de uluslararası kimlik ile yöneticilik konu başlıklarında 25 yıllık GAÜ birikimden yaralanacak.