GAÜ Havacilik Eğitim Fuarinda

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Havacilik Eğitim Fuarinda

GAÜ “Göklerin Hakimi Ol” Slogani ile Istanbul’da Boy Gösterecek

Girne Amerikan Üniversitesi Havacılık Yüksekokulu “Göklerin Hakimi Ol” sloganı ile “İstanbul Havacılık Eğitim Fuarı (IFTE)” na katılıyor.

Havacılık sektöründe oterite olmuş dünya çapında markaların yer alacağı “Havacılık Eğitim Fuarı” bünyesinde boy gösterecek olan GAÜ, geleceğin pilotlarını yetiştirmedeki kararlılığını birkez daha  gözler önüne koyuyor. 27-28 Eylül 2013 tarihlerinde İstanbul Dünya Ticeret Merkezinde gerçekleşecek olan fuar’da çeşitli konferans, söyleşi ve yarışmaların gerçekleşeceği belirtilirken, havacılık sektörüne dair branşların fuar bünyesinde tanıtılacağı bildirildi. Fuar organizasyonu ile ilgli detaylı bilgiye ulaşmak için www.ifteistanbul.comadresine başvurulabileceğ belirtildi.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamalarda, GAÜ’nün “Göklerin Hakimi Ol” sloganı ile yola çıktığını ve bu doğrultuda geleceğin en gözde iş sektörlerinden olan Havacılık sektörü için ihtiyaçlara yönelik mesleklerde alanında uzman ve bilgiye yön verecek bireylerin yetiştirilmesi ve eğitilmesi amacıyla öğrenci Kabul edeceği ifade  edildi.

Öğrenci adaylarının gerek üniversite lisans eğitimi gerekse GAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) bünyesinde düzenlenecek pilotaj kursları yanında düzenlenecerk eğitimlerle TC SHGM ve JAR FCL onaylı PPL, CPL veya ATPL diploması ve sertifikasına sahip olacağının vurgulandığı açıklamada GAÜ Havacılık eğitimi ve uçuş programının teorik eğitimin yanında Pratik uygulamalı eğitimin ağırlıklı olarak uygulanacağı vurgulandı.

GAU kampüsünde uçuşa yönelik eğitim ve motivasyon amaçlı kapsamlı bir mock-up yanında dünya standartlarında simülator eğitimlerinin de GAÜ Havacılık Yüksekokulu bünyesinde verileceğinin altının çizildiği açıklamada  GAÜ Havacılık Programının genişletilmesi kapsamında GAÜ Havacılık Yönetimi programının “Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği” olarak YÖK onayı aldığı da ifade edilerek dünyanın her yerinde geçerli olacak pilotaj eğitimi diploması almaya hak kazanacak öğrencşilerin dünya ve AB standartlarında eğitim alacağına vurgu yapıldı.  

GAÜ pilotaj eğitimi ile ilgili detaylı bilginin www.gau.edu.trweb adresi yanında 0392 650 20 00 nolu telefondan Öğrenci İşleri Daire başkanlığından alınabileceğinin de belirtildiği açıklamada öğrenci adaylarının başvuru koşulları ile ilgili ayrıca Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Havacılık Yüksekokulu Müdürlüğüne de  ulaşabilecekleri ifade edildi.