KKTC’nin Fahri Elçisi Olarak Türkiye’ye Döndüler

Haberler

GAÜ'DEN

KKTC’nin Fahri Elçisi Olarak Türkiye’ye Döndüler

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) davetlisi olarak adamıza gelen Bursa Turhan Tayan Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri temaslarını tamamlayarak ülkelerine döndü.

GAÜ 25. yıl kutlamaları programı kapsamında Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te düzenlenen yükseköğretim ve üniversiteler adası Kıbrıs konulu seminer ve atölye çalışmalarına katılan konuk heyet KKTC’nin doğal ve tarihi güzelliklerini de yakından görme fırsatı yakaladı.
“KKTC Yükseköğretim Sistemi ve GAÜ’yü Yakından Tanımaktan Mutluyuz”

GAÜ TV Aktüel Haber programına temasları ve KKTC ziyaretini değerlendiren heyet yetkilileri KKTC yükseköğretim sistemi ve GAÜ’yü yakından tanımaktan mutlu olduklarını belirterek ülkelerine KKTC’nin fahri elçisi olarak döneceklerini ifade ettiler. GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus ve Sosyal Tesisler Camelot Beach Club’a hayran kaldıklarını da belirten heyet yetkilileri GAÜ’nün dünya standartlarını yakalayan bir üniversite olduğunu yakından gördüklerini sözlerine eklediler.
“KKTC Yükseköğretim Sistemini Uluslararası Arenada Tanıtacak Projelere Hız Verilecek”

GAÜ Uluslararası Öğrenciler Direktörü Celal Sakka ise konuk heyetin temaslarının olumlu geçtiğini belirterek dünyanın dört bir yanından GAÜ’nün heyet ve okulları misafir ederek KKTC yükseköğretim sistemini yakından tanıtacak proje ve çalışmalara devam edeceğinin altını çizdi.

GAÜ’nün yükseköğretim’de 25. yılını geride bıraktığını ifade eden Sakka, üniversiteleşme hareketini başlatan GAÜ’nün uygulanan ambargoları eğitim yolu ile kırılmasını başlattığını hatırlatarak genelde ülke tanıtımı özelde KKTC yükseköğretim sisteminin uluslar arası arenada tanıtılması için GAÜ’nün çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.