GAÜ’ye Çirkin Saldırı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’ye Çirkin Saldırı

Girne Amerikan Üniversitesi geçtiğimiz günlerde YGS yerleştirme sonuçlarının açıklamasıyla, KKTC üniversiteleri arasında lisans programları düzeyinde en çok tercih edilen üniversite olmuştur. Bu başarının ardından kurumumuzun sosyal medya üzerinden saldırılara uğramaya başladığını vurgulayarak aşağıdaki açıklamayı tüm kamuoyu ve ilgili tüm kesimlerle paylaşırız.

Kurumsal logoları başta olmak üzere birçok noktada yükseköğretime yön veren Türkiye ve KKTC Üniversitelerini taklit ve takip eden iki üniversite, kendi çalışanlarını kullanarak sosyal medya üzerinden çirkin oyunlar oynamaktadır. “Girne Amerikan Üniversitesi’ni Tam Burslulardan 1000 Euro Aldığı İçin Kınıyoruz” başlığıyla hazırlamış oldukları etkinlik ile kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve sözkonusu üniversitelerin profesyonel çalışanı olan kişi ve kişiler tarafından kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve GAÜ’yü karalama çalışmalarını kınıyoruz.

Kurumumuza karşı belli merkezler tarafından sistemli olarak sürdürülen karalama çalışmalarını yürüten ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik sosyal medyada yer alan etkinlik grubunu yöneten kişilerin ortaya attığı iddiaları ispatlamaya çağırır, KKTC yükseköğretimine zarar verecek böylesi ilkel rekabet anlayışlarına karşı sağduyu çağrımızı yineler, kamuoyunu yanlış bilgilendiren böylesi girişimleri şiddetle kınadığımızı belirtiriz. İlgili üniversiteleri, eğitim kalitemizi, yurtdışı kampüslerimizi, uluslararası akreditasyonlarımızı ve yükseköğretime yön veren çalışmalarımızı taklit etmeye ve bu alanlara odaklanmaya davet ederiz.  

Günümüzde popüler iletişim ve bilgi alma organı olarak kullanılan sosyal medya üzerinden sözkonusu çevreler tarafından oynanan ve kurumumuzu hedef alan oyunlar ve iddialarin gerçeklerden uzak olduğunun altını çizerken GAÜ’yü burslu kazanan öğrencilerin 2013 ÖSYM Kılavuzunda da görüldüğü gibi burslarını ne oranda kazandığı ve nasıl kullanacağı açıkça ifade edilmiştir. Burslu öğrencilerimizin  “Kayıt Harcı ve Etkinlik ücreti” dışında herhangi bir ücret ödemediğini kamuoyu ile paylaşırız.

ÖSYM Kılavuzunda ve www.gau.edu.tradresinde de belirtildiği gibi, kazanılan burslar eğitim bursu olarak Girne Amerikan Üniversitesi ana kampüsü Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs ve diğer uluslararası yurtdışı kampüslerinde 7 yıl boyunca kesintisiz olarak uygulanmaktadır.

Çıkar çevrelerine ve yükseköğretimde kalite yerine ilkel rekabet ile çıkar sağlama peşinde olan çevrelerin kesin kayıt dönemi ve ek yerleştirme dönemi öncesi böylesi iddialar ortaya atması son derece düşündürücü ve kamuoyu tarafından artık irdelenmesi gereken bir konudur. Sosyal medyanın yarattığı özgürlük ortamını ve hür tartışma zeminlerini karalama ve yıpratma amacıyla kullanan ve yönlendiren merkezler arasında bilim yuvaları olan üniversitelerin olması da gerek yükseköğretim gerekse ülkenin geleceği adına ayrıca kaygı vericidir.

Kurumumuz üzerinden oynanan oyunun yaratacağı sonuçlara dikkat çeker, iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu yineler, konu ve benzeri girişimler ile ilgili hukuki hakkımız saklı olduğunu hatırlatır, konuyla ilgili açıklamamızı saygılarımızla tüm kamuoyu ile paylaşırız.     

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ