Geleceğin Denizcileri GAÜ’yü Tercih Etti

Haberler

GAÜ'DEN

Geleceğin Denizcileri GAÜ’yü Tercih Etti

Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu, geçtiğimiz günlerde açıklanan LYS sonuçlarına göre Türkiye ve KKTC’deki özel üniversiteler arasında doluluk oranları en yüksek bölüm oldu.

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından www.denizhaber.comsitesinin yaptığı araştırmalar sonucunda yayınladığı haberde,alışılagelmiş üniversitelerin kontenjanlarının boş kaldığı bildirilirken, Devlet, Vakıf ve Özel üniversitelerin ücretli/burslu programlarında, doluluk oranlarının gösterildiği tabloda Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma  Yüksekokulu’nun tercih sıralamasında 2. sırada yer aldı.

Konuyla ilgli GAÜ’den yapılan açıklamalarda, GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulunun doluluk oranlarının yüksek olmasının nedeninin uyguladığı eğitim kalitesinin yanında uluslararasılama olgusunun olduğu belirtildi. Ayrıca öğrencilerin uygulamalı eğitim imkanlarıyla fark yaratan GAÜ’yü tercih ederken tereddüt yaşamadıkları ve geleceklerinden emin olarak burayı tercih ettikleri vurgulandı.