Leman Kültür Lefkoşa’da Muhteşem Bir Törenle Açıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Leman Kültür Lefkoşa’da Muhteşem Bir Törenle Açıldı

Açıldığı yıllarda Cem Yılmaz, Mehmet Esen gibi isimleri sahnesinde ağırlayan, Ata Demirer’in yükselişine katkıda bulunan Leman Kültür, Lefkoşa Dereboyu Caddesinde LTB Başkanı Kadir Fellahoğlu ve bir çok siyasi ve Devlet yetkililerinin yanında halkın yoğun yoğun ilgi gösterdiği muhteşem bir törenle açıldı.


Açılışa yoğun ilgi gösterilirken, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, LTB Başkanı Kadir Fellahoğlu ve Leman Kültür CEO’su Kemal Şentürk konuşma gerçekleştirdi.


Türkiye genelinde 14 şubesi olan Leman Kültür’ün amacı üniversite olan her yerde bir mekanlarının olması. Projeleri arasında kültür-sanat alanında gençlere verdikleri desteği artırarak sürdürmek de  olan Leman Kültür 30 Temmuz 2013 Salı Günü saat 19:00’da Lefkoşa’nın eğlence Merkezi Dereboyu Caddesinde Açılıyor.


Leman Kültür, 19 yıl önce Leman dergi çalışanlarının okurlarla buluşabileceği, çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle de şehrin kültürel gelişimine katkısı olabilecek bir alan olarak düşünüldü. Buradan çıkan fikir ile birlikte o zamanlar lokal olarak mekan, başta Cem Yılmaz, Ata Demirer ve Mehmet Esen olmak üzere dergi çizerleriyle de beraber pek çok sanatçının gösteri mekanına dönüştü. 


Özellikle üniversite gençliğinin uğrak mekanlarından birisi olan Leman Kültür, zengin ve eğlenceli menü seçenekleriyle hakkından sıkça sözettirirken, bu zenginliğin en önemli faydalarından birinin de birbirinden farklı damak tadı ve bütçeye sahip pek çok farklı insanın ortak bir mekanda kendi bütçelerine göre birlikte eğlenebilmeleri olduğunu vurguluyor.