10. Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu Sona Erdi

Haberler

GAÜ'DEN

10. Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu Sona Erdi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mühendislik Fakültesi ve Üretim Araştırmaları Derneği’nin (ÜAD) birlikte düzenlediği 10. Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu sona erdi. 100 farklı konu başlığında 150’in üzerinde bilim insanının bildiri sunduğu sempozyum GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te iki gün sürdü.

Toplam 150’in üzerinde akademisyenin 100 farklı konuda bildirinin sunulduğu sempozyum; küreselleşen dünyada konumu ve fonksiyonu değişen üretim alanında çalışan akademisyen ve endüstride araştırma yapan uygulamacıları arasında bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlendi.
“2011 ve Sonrası Üretim Stratejileri Belirlendi”

Paralel oturumlar ve atölye çalışmaları şeklinde gerçekleşen sempozyumun birinci gününde “Kalite Yönetim”, “Üretim/ İmalat Sistemleri Tasarımı”, “Tedarik Zinciri Yönetimi”, “Üretimde Yöneylem Araştırması”, “Teknoloji Yönetimi”, İstatistik Uygulamalar”, “Performans Yönetimi”, “Üretim Süstemleri ve Kontrolu”, Altı Sigma Yönetimi”, “Üretim/ Kurumsal Kaynak Planlaması” konulu sunumlar yapılırken ikinci gününde ise “Çizelgeleme”, “Tedarik Zinciri Yönetimi”, “Üretimde Yöneylem Araştırması Uygulamaları”, “Kalite Yönetimi”, “Üretim İmalat Sistemleri Tasarımı”, “Çok Ölçütlü Karar Verme”, Üretim Sistemleri ve Kontrolü”, “Yalın Üretim”, “Performans Yönetimi ve Analizi”, “Staratejik Yönetim ve Yatırım Analizi”, “İstatistik Uygulamaları” ile “Karar Destek Sistemleri” konularında sunumlar yapıldı.
“Konuk Heyetler Çeşitli Temaslarda Bulundu”

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te 2 gün süren sempozyuma katılan konuk heyetler çeşitli temaslarda bulunurken Karmi Kampüs Redroom’da onurlarına verilen resepsiyona da katıldılar. Yetkililer ile bir araya gelip bilgi alışverişinde bulunma fırsatını da yakalayan konuk heyetler ayrıca haftasonu düzenlenen gezi programı ile KKTC’nin doğal ve tarihi güzelliklerini yakından görecekler.