“Mimarlıkta Pratik, Teknik&Aktivizm” GAÜ’de İrdelendi

Haberler

GAÜ'DEN

“Mimarlıkta Pratik, Teknik&Aktivizm” GAÜ’de İrdelendi

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından organize edilen "Dünya Problemleri Karşısında Mimarlık" başlığı altında gerçekleşen seminerlerin “Mimarlıkta Pratik, Teknik&Aktivizm” bölümü GAÜ’de gerçekleşti.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi kampüs Millenium Senato Kongre salonda gerçekleşen Seminere konuşmacı olarak, İrlanda Dublin Teknoloji Enstitüsünden Jim Rochi katılırken, “Mimarlıkta Pratik, Teknik&Aktivizm”  konusunu GAÜ Akademisyenleri ve öğrencileri ile birlikte irdeledi. Rochi konuşmasında dünya mimarisinden ve günümüzde uygulanan tekniklerden bahsederken, gelişen teknoloji ile birlikte mimarlığında hız kazandığını vurguladı. Gelişen teknoloji ile birlikte mimarlık eğitiminin de bu yönde gelişmesi  ve hızlı sonuçlar alınmasının öneminden bahsetti. Ayrıca günümüzde mimarların yaşadığı sorunlardan ve sorunlar karşısında yapılanlardan ve yapılması gerekenlere dikkat çeken Rochi, bu gibi organizasyonlar ile sorunların global çerçeve içerisnde değerlendirilerek mercek altına alınmasının oldukca önemli olduğunu dile getirdi. Konuşmasının sonunda GAÜ’ye teşekkürlerini sunan Jim Rochi, bu tip organizasyonlarda ve mimari çalışmalarda GAÜ ile işbirliği içerisinde olmanın kendisini onurlandıracağını söyledi.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Doc. Dr. Hosseyin Sadri’nin  yaptığın açıklamada, öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak ve dünyadaki mimarlık tartışmaları yanında mimarlık ile ilgili küresel tartışmalar ve akımlara katkı koymak adına her akademik yıl içerisinde Mimarlık Cuma seminerleri başlığı ile düzenlenen seminerler dizisinin belirli haftalarda GAÜ’de gerçekleşeceğinin altı çizilirken seminerlere ulusal ve uluslararası üniversitelerden önemli bilim insanları yanında sivil toplum örgütü, meslek kurum ve kuruluşları ile mimarların konuşmacı olarak katılacağı belirtildi.