Amerikan Koleji Öğretmenleri Eğitim Seminerlerlerine Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Koleji Öğretmenleri Eğitim Seminerlerlerine Başladı

Girne Amerikan Üniversitesi okullar grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji öğretmenleri yeni eğitim öğretim yılına hazırlık ve eğitim tekniklerini geliştirme amaçlı seminerlere başladı.

Amerikan Koleji bünyesinde eğtim veren öğretmenlerin katıldığı seminerde Kıbrısın usta Tiyatro sanatcısı Yaşar Ersoy’un konuk olduğu, “ Eğitimde Drama” konusunda seminer düzenledi. Seminerde eğitimde dramanın önemi ve çocuğun hayal gücünün özgürleşmesi; özgürlükle birlikte tiyatro oyununun insanın insan olması yolunda önemi vurgulanırken, disiplin, düzen, kuralların ve becerilerin gelişmesi konusunda yiyatronun önemli olduğuna dikkat çeken Ersoy, eğitimde tiyatro ve dramanın önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yaşar Ersoy, "Yıllardır yapılan çalışmalar sonunda drama alanında yapılan raporlamalarda bilginin yanı sıra çocuğun esas eğitimi için dramanın müfredat programlarında yer alması gerekmektedir.GAÜ Okullar Grubu öğretmenleriyle yaptığımız söyleşiden ilgilerinden çok memnun oldum. Özellikle ilgisinden dolayı Girne Amerikan İlkokulu Müdüresi Nagehan Diner'e teşekkür ederim. Bu örneklerin yaygınlaşarak tüm okullarda uygulanmasını arzu ediyorum" dedi.

Ayrıca Amerikan Kolejinden yapılan açıklamada, ilerleyen günlerde farklı konularda eğtim sisteminin dahada iyileştirilebilmesi ve geliştirilebilmesi yönünde seminer ve çalışmaların devam edeceği belirtildi.